Valul patru în România. Ce urmează în SEPTEMBRIE. Baciu anunță o lună complicată

foto pixabay/ COVID-19
foto pixabay/ COVID-19

Noua variantă a coronavirusului, Delta, a început să impună restricții în state europene, după ce bilanțurile zilnice de noi cazuri au explodat. 

Cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 au început să crească în Europa, pe măsură ce varianta Delta devine dominantă. În urmă cu o zi, pe lista statelor din zona roșie au fost introduse țări precum Spania, Portugalia sau Olanda. Grecia a intrat în zona galbenă. Toate aceste clasificări nu fac decât ca circulația să fie tot mai restrânsă și condiționată în Europa. 

Vezi și: GRECIA e în ZONA GALBENĂ. Spania, Portugalia și Olanda sunt în ZONA ROȘIE - Lista actualizată 15 iulie 2021

Dacă la finalul lui 2020, vaccinurile anti-Covid erau prezentate ca final al pandemiei, ca speranța, lumina de la capătul tunelului, virusul pare că se adaptează. Dovadă stă Marea Britanie, unde, în ciuda faptului că mare parte din populație s-a vaccinat cu ambele doze de vaccin, astăzi a raportat peste 50.000 de noi cazuri de infectare, cel mai mare bilanț din ianuarie. În Anglia, sunt 35.543.321 de oameni vaccinați cu ambele doze și 46.159.145 vaccinați cu prima doză. 

Vaccinul duce SARS-CoV-2 într-o paradigmă de gripă sezonieră

În acest context european, întrebarea e ce urmează pentru România. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, afirmă că ”avantajul unui procentaj mare de populație vaccinată e că nu ai decese, cum este în Anglia, unde avem câteva zeci de decese pe zi la câteva zeci de mii de cazuri noi, ceea ce-l transformă într-o paradigmă de sezon gripal, deci nu pune presiune pe sistemul de sănătate, nu pune o presiune pe sănătate și atunci viața revine ușor ușor la normalitate”. 

Despre ce va fi în septembrie și valul patru în România, Baciu afirmă că ”ține foarte mult de rata de vaccinare”. În acest context, oficialul din Sănătate crede că luna septembrie va fi una complicată pentru români. ”Situația o depășim împreună, nu se poate face fără muncă în echipă” a punctat Baciu, la Digi24. El a conchis că prin acțiuni precum vaccinarea decidem cum vom trăi în toamnă, cu sau fără SARS-CoV-2. 

Vezi și: EXCLUSIV  Angajații din sistemul medical, TEST pe BANII LOR. Baciu, despre vaccinarea obligatorie. SONDAJ DCNews cu peste 40.000 de voturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel