Val de infectări COVID-19, trend crescător. Rafila: Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Alexandru Rafila susține că numărul cazurilor de COVID a crescut de 10 ori din iulie şi până acum. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a intervenit joi seara în direct la România TV unde a explicat situația creșterii cazurilor de coronavirus. 

”Ne aflăm pe un trend crescător în ultima săptămâna. Deocamdată nu avem niciun motiv să credem că acest trend se va opri. Este evident că se întâmplă în toată Europa o creștere. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este dacă sistemul de sănătate din România este pregătit pentru o astfel de creștere a cazurilor.

Mă uit la un alt indicator, la incidența cumulată în ultimilele 14 zile. Noi avem undeva la 130 de cazuri la 100 de mii de locuitori. În jurul datei de 1 iulie aveam 12-14, cazuri.

Numărul de cazuri s-a mărit de 10 ori

Am avut o creștere lentă dar constantă. În ultimele săptămâni am asistat la câteva schimbări majore: terminarea concediilor, reluarea activitaţilor economice, începerea școlii, alegerile. În momentul de față rată de transmitere este supraunitară, adică dacă o persoană infectează mai multe persoane.

Testarea masivă a oamenilor sănătoși nu rezolvă problema

Trebuie identificată persoană infectată și testate toate persoanele din jurul ei. Multe dintre direcțiile de sănătate sunt depășite. Am avut această vara la dispoziție și primul lucru care ar fi trebuit să constituie o preocupare era inatarirea sistemului de sănătate publică. Se aștepta la nivelul Uniunii Europene că în toamna să avem o creștere a cazurilor, ceea ce s-a și întâmplat", a declarat Alexandru Rafila la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel