Vadim Raţă se întoarce la Voluntari, Arlauskis revine în Superligă. Ultimele mutări din fotbalul românesc

Facebook FC Voluntari
Facebook FC Voluntari

Iată ultimele mutări făcute pe piaţa transferurilor de echipele din România. 

Mijlocaşul moldovean Vadim Raţă a revenit la echipa de fotbal FC Voluntari de la FCSB, a anunţat, sâmbătă, clubul ilfovean, pe pagina sa de Facebook.

Raţă (29 ani), care pe 12 august pleca la FCSB, a semnat un nou contract, pe o perioadă de 3 ani, cu FC Voluntari.

Internaţionalul moldovean a jucat în 38 de partide în sezonul trecut, fiind golgheterul echipei ilfovene, cu 8 goluri marcate.

La FCSB, Raţă a jucat doar trei meciuri, adunând 62 de minute. El a bifat 45 de minute cu Chindia (3-2), un minut cu FC Hermannstadt (2-2), în Superligă, şi 17 minute cu Viking Stavanger (1-2), în Europa Conference League.

Vadim Raţă s-a născut la 5 mai 1993, în Chişinău, Republica Moldova. A început fotbalul profesionist la Sheriff Tiraspol, club care l-a împrumutat, de-a lungul anilor la FC Tiraspol, Zaria Bălţi sau Speranţa Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. În februarie 2019 s-a transferat în România, la Chindia Târgovişte, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri şi a oferit două pase de gol.

În iulie 2021, el a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale. La nivel internaţional, Raţă a adunat 31 de meciuri şi un gol pentru echipa naţională a Republicii Moldova, scrie Agerpres.

Arlauskis revine în Superligă. A semnat cu Universitatea Craiova 

Portarul lituanian Giedrius Arlauskis, liber de contract, a ajuns la un acord cu echipa de fotbal Universitatea Craiova, a anunţat, sâmbătă, clubul din Bănie pe pagina sa de Facebook.

Arlauskis (34 ani), care are în palmares şapte titluri de campion al României, două Supercupe ale României şi o Cupă a României, va îmbrăca tricoul Ştiinţei pentru un an.

Arlauskis şi-a început cariera la FK Siauliai, iar în 2008 a semnat pentru Unirea Urziceni, cu care a câştigat primul său titlu în România, în 2009. În 2010 a plecat la Rubin Kazan (a obţinut Cupa şi Supercupa Rusiei în 2012), dar a revenit în 2014 în România, la Steaua, reuşind să câştige trei trofee în 2015, campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii. În 2015 a plecat la Watford, a trecut şi pe la Espanyol, dar a revenit în România în 2017, la CFR Cluj, la care a jucat până anul trecut, cu excepţia unei scurte perioade petrecute la Al-Shabab. Cu clujenii a obţinut cinci titluri (2018, 2019, 2020, 2021, 2022) şi două Supercupe (2018, 2020).

Fostul internaţional lituanian este al patrulea portar al Universităţii, după David Lazar, Denis Rusu şi Laurenţiu Popescu.

FC U Craiova a transferat un atacant din campionatul Republicii Moldova 

Echipa de fotbal FC U Craiova 1948 l-a transferat pe atacantul nigerian Jibril Ibrahimi de la formaţia FC Sfântul Gheorghe, din campionatului Republicii Moldova, a anunţat, sâmbătă, clubul din Bănie, pe pagina sa de Facebook.

FC U Craiova a ajuns la un acord de transfer pentru costul total de 250.000 de euro şi 20% dintr-un eventual transfer. Ibrahimi (19 ani) a semnat pe patru ani cu alb-albaştrii, el fiind golgheterul la zi al campionatului de peste Prut, cu 5 goluri marcate în 5 meciuri, la care se adaugă un gol în două partide jucate de FC Sfântul Gheorghe în preliminariile Europa Conference League.

Ibrahimi fusese adus de FC Sfântul Gheorghe în iulie 2021 de la Abuja FC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel