Urmărește emisiunea live


Vaccinul Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de o a doua doză

Pixabay
Pixabay

Specialiștii în boli infecțioase dezbat dacă vaccinul Johnson & Johnson ar avea nevoie de o a doua doză. 

Vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel, din cauza variantei Delta a coronavirusului. Specialiștii în boli infecțioase consideră că rapelul pentru protecție împotriva variantei indiene de COVID-19 ar trebui făcut cu un vaccin ce conține tehnologia ARN-ului mesager, precum Pfizer sau Moderna, transmite Reuters

Mai multe persoane care au primit vaccinul Johnson & Johnson spun că au făcut deja un rapel cu unul dintre vaccinurile cu ARN mesager. Aceștia nu au mai așteptat datele studiilor care să certifice siguranța unei astfel de practici.

Doze din vaccinuri diferite

Canada și alte câteva țări europene permit celor care doresc să primească 2 doze diferite de vaccin. 

Dezbaterea este centrată asupra modului în care vaccinul celor de la Johnson & Johnson reușește să protejeze împotriva variantei Delta a coronavirusului, care a fost descoperită în India și care în prezent creează în mai multe țări din lume cazuri grave de COVID-19. Varianta Delta ar putea deveni cea dominantă, spune Rochelle Walensky, specialist al Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din SUA. 

Nu există încă destule date care să ateste cât de mult poate proteja vaccinul Johnson & Johnson împotriva noii variante. Pe de altă parte, studiile au demonstrat că 2 doze fie din vaccinul Pfizer sau AstraZeneca poate crea un răspuns imun favorabil.

Varianta Delta afectează tinerii

Noua tulpină Delta a COVID-19 a lovit acolo unde populația tânără nu a fost vaccinată. 

"Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației. Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premizele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu mobilitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni", a spus medicul Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel