Vaccinul antigripal s-a epuizat! Vezi unde

Vaccin
Vaccin

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, stocurile de vaccin antigripal s-au epuizat în județul Sibiu. Ultimele 49 de doze de vaccin s-au folosit în cursul ultimei săptămâni. 

Nu mai puțin de 26.620 de persoane aflate în grupele de risc au fost vaccinate gratuit în sezonul 2018 - 2019. 

”În ultima săptămână s-a epuizat stocul de vaccin antigripal rămas, vaccinându-se 49 de persoane în judeţul Sibiu Astfel, în sezonul 2018-2019 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.620 de persoane aflate în grupele de risc”, susțin reprezentanții DSP Sibiu. 

Focar de gripă

Doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiat de 4 ani, au fost confirmați cu virusul gripal. Probele aflate în curs de investigare în cursul săptămânii trecute, au rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1 şi AH3. Copiii, colegi de grupă la o grădiniţa din Sibiu la care a evoluat un focar de gripă cu cinci cazuri, izolate la domiciliu, cu evoluţie favorabilă, nevaccinate. Focarul a fost închis cu data de 7.02.2019, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, alte persoane au fost confirmate cu virusul gripal. 

De asemenea, virusul gripal a mai fost confirmat la o femeie de 50 de ani din municipiul Sibiu, internată în secţia ATI a SCJU Sibiu, nevaccinată antigripal, dar și la o altă femeie, în vârstă de 55 de ani. 

Vezi și: 

Decese gripă. 120 de persoane au murit

Circulația mașinilor a fost interzisă pentru vizita Suveranului Pontif

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel