EXCLUSIV  Vaccinarea OBLIGATORIE în România. Dr. Alexandru Rafila: Când obligativitatea nu este normală

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, a organizat la data de 27 FEBRUARIE 2020, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?".

Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit, în cadrul acestui eveniment, despre obligativitatea vaccinării.

"Obligativitatea nu este normală într-un program național de vaccinare dacă situația nu o cere. Acest proiect de lege al vaccinării a fost făcut pentru că situația din România o cerea. Timp de zece ani a scăzut acoperirea vaccinală. Ne-am trezit cu epidemia de rujeolă. Trebuia să reacționăm cumva.

De vreo ani ne pregătim cu legea aceasta. Vreau să vă spun că vreo trei țări - Franța, Italia și Germania, au elaborat o astfel de legislație și au făcut vaccinarea obligatorie pentru că au sesizat că au o problemă de sănătate publică. În momentul în care această problemă se va rezolva, probabil că nu va mai fi nevoie să vorbim despre obligativitatea vaccinării. Situațiile excepționale impun măsuri excepționale", a zis Dr. Alexandru Rafila în cadrul evenimentului .

Expertul a mai zis că în Finlanda și Danemarca, unde acoperirea vaccinală este de 98%, nu există legea vaccinării obligatorie pentru că nu este nevoie de aceasta. Este inutilă acolo, însă noi avem o problemă de sănătate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel