Vaccinare OBLIGATORIE în școli și spitale, cerută de Tătaru. Rafila: Principal subiect de dezbatere!

Vaccinare OBLIGATORIE în școli și spitale, cerută de Tătaru.  Alexandru Rafila: Propunerea are o fractură logică!
Vaccinare OBLIGATORIE în școli și spitale, cerută de Tătaru. Alexandru Rafila: Propunerea are o fractură logică!

Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a vorbit despre propunerea lui Nelu Tătaru ca vaccinarea să fie obligatorie în școli și spitale.

Nelu Tătaru, consilierul onorific al premierului, a dezvăluit că îi va propune lui Florin Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Alexandru Rafila susține că există "o fractură logică" în această propunere.

VEZI ȘI: Nelu Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru anumite categorii de persoane

"Propunerea are o fractură logică acolo în ceea ce privește modul în care a fost formulată pentru că dacă discutăm despre vaccinare sau testare, nu putem să discutăm și despre vaccinare obligatorie și testare. Dacă e obligatorie, atunci nu presupune alternative. Deci, discutăm despre vaccinare sau testare, astea sunt cele două alternative. Din punctul ăsta de vedere, eu nu văd niciun fel de problemă în utilizarea acestui certificat verde în țările din UE care înseamnă că ori te-ai vaccinat, ori te testezi ca să demonstrezi că nu ești bolnav pentru un anumit interval de timp. Nu cred că este vreun fel de problemă.

Desfacerea contractelor de muncă

O problemă este această chestiune voalată cu desfacerea contractelor de muncă. Vă dați seama că acest lucru nu este aplicabil. Cum vom face? Desfacem contractele, renunțăm la personalul medical pentru că ei nu vor să se vaccineze? Trebuie să găsim o soluție de convingere. Măsurile astea menționate de domnul Tătaru nu cred că ar trebui să constituie principalul subiect de dezbatere, ci cum ne convingem colegii sau alte categorii să se vaccineze sau să se testeze. În ceea ce privește persoanele vârstnice, cele cu vulnerabilități în mod evident, acolo este necesară consilierea, iar aceste măsuri coercitive este sunt inaplicabile la această categorie de persoane." a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenție la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel