Vaccinare obligatorie. Emanuel Ungureanu: Există consens să nu trecem o formă de lege care merge spre constrângere

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit, marți seară, despre vaccinarea obligatorie.

„Haideți să încercăm alt tip de argumente decât cele de forță, frică sau constrângere. Vă dau un exemplu. Mă ocup de pacienții cu boli cronice de foarte mulți ani. Unul dintre ei a făcut două doze de Pfizer. El e cu transplant și are o boală autoimună. Nu a făcut niciun anticorp. Deci, sunt bolnavi pe care, vaccinându-ne noi, îi protejăm! Un argument important pentru vaccinare este că trebuie să-i protejăm pe cei care nu se pot proteja nici măcar prin vaccin.

Astăzi, un alt prieten foarte bun a trecut la odihnă. 42 de ani. E din Timișoara. 

Dacă ne vaccinăm, putem să salvăm mai multe vieți”, a spus Emanuel Ungureanu, marți seară, la Antena 3. 

„Israelul e liber. Oamenii se plimbă pe stradă, merg la cinematografe. Libertatea a venit datorită științei, care a fost insuflată de Dumnezeu. Unii încearcă să pună în contră știința cu Dumnezeu. Nu. Dumnezeu a dat înțelepciune unor oameni de știință să ofere o soluție, o cale. Nu există altă cale. Însă să obligi oamenii nu a fost niciodată o cale. Cu cât constrângi, cu atât reacția e inversă.

Vaccinarea obligatorie nu va trece de Camera Deputaților. Eu sunt membru în Comisia de Sănătate în Camera Deputaților și vă asigur că am vorbit cu toți membrii de la toate partidele și există consens să nu trecem o formă de lege care merge spre constrângere, pentru că nu aceasta este calea”, a mai zis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel