Vaccinare anti-COVID. Vâlcu: Aș alege Pfizer fără să stau pe gânduri

În contextul vaccinurilor anti-COVID-19 care vin în România, Val Vâlcu a anunțat ce decizie ar lua fără să stea pe gânduri. 

”Între vaccinul Pfizer și vaccinul Moderna, aleg Pfizer” a spus Val Vâcu, argumentând că ”pentru că a doua doză e la 21 de zile” și ”cu cât mai repede ai imunitatea, cu atât mai bine”. 

Cu privire la diferența de temperatură la care se transportă vaccinul, Val Vâlcu este de părere că în cazul Pfizer este mai ușor de transportat, în ciuda temperaturii de -80 de grade necesare, pentru că vine în gheață carbonică, într-un termos, pe când în cazul Moderna trebuie să vină într-un aparat frigorific performant. 

În același timp, consideră Val Vâlcu, pentru autorități ar fi mai convenabil vaccinul Moderna, pentru că nu sunt atât de strânse termenele. 

”În ceea ce mă privește, aș alege Pfizer fără să clipesc. N-aș sta pe gânduri” întărește Val Vâlcu. 

Vezi și: Pfizer vs. Moderna. Cum se va DECIDE ce vaccin anti-COVID vor primi românii

”În  2015, Pfizer lansa vaccinul citomegalovirus. În 2014, vaccinul meningococic tip B, după ce în 1999 descoperise vaccinul pentru tipul C. În 2000 produce primul antipneumococic. În 1991, lansa un vaccin DTP modern, iar în 1988 o nouă formulă pentru vaccinul rujeolic, pe care îl descoperise în...1882. Trecem peste 1906, când a salvat omenirea de difterie, ignorăm anul 1948, când a inventat vaccinul DTP. În 1963 Pfizer a produs vaccinul antipolio,  în 1941 s-a ocupat de febra tifoidă, iar în prezent are în diferite faze de testare, pe lângă vaccinul COVID nu mai puțin de opt produse.” arată Val Vâlcu într-o argumentație publicată pe DCNEWS

Iată diferența între cele două vaccinuri, conform Guvernului: 

2. -imagine fara descriere- (pfizer-moderna_04865700.jpeg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel