Pfizer vs. Moderna. Cum se va DECIDE ce vaccin anti-COVID vor primi românii

foto Pixabay
foto Pixabay

Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează vaccinarea anti-Covid în România, a explicat cum se va hotărî ce vaccin vor primi românii, Pfizer sau Moderna. 

”Medicul este cel care va decide care este tipul vaccinul pe care urmează să-l administreze” ținând cont și de stoc, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3. El a spus că nu au momentan date cu privire la imunitatea pe care o asigură un vaccin sau altul, existând zvonuri că un vaccin asigură imunitatea 6 luni, altul 2 ani. ”Din ceea ce se estimează, este o imunitate de mai bine de un an la ambele vaccinuri” a spus medicul, nedorind să înainteze o informație certă. 

Întrebat dacă totuși o persoană optează pentru un vaccin, medicul poate impune vaccinul de la cealaltă companie, Valeriu Gheorghiță a răspuns că ”nu vorbim de impunere”, adăugând că trebuie ținut cont de ”gestionarea pierderilor”. 

Iată diferența Pfizer - Moderna transmisă oficial de Guvern. 

2. -imagine fara descriere- (pfizer-moderna_04865700.jpeg)

Până astăzi, au fost vaccinate în România 108.294 persoane. 388 au avut reacții adverse. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 5993 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel