Vaccin Covid-19. Toți italienii vor primi doze booster din luna ianuarie

Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay

Toți italienii vor primi doze booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 începând cu luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului sănătăţii, Pierpaolo Sileri.

Doze de supra-rapel ("booster") ale vaccinurilor anti-COVID-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului Sănătăţii din această ţară, Pierpaolo Sileri, citat de AFP.

"Foarte probabil, cea de-a treia doză va fi necesară pentru noi toţi", a declarat oficialul italian pentru postul Radio Capital.

În prezent, a treia doză este rezervată în Italia pacienţilor cu patologii grave, persoanelor de peste 60 de ani şi angajaţilor din sănătate. "Este probabil ca cea de-a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie", a anunţat Pierpaolo Sileri.

Italia a înregistrat aproape 132.000 de decese asociate COVID-19 din februarie 2020.

Până în prezent, aproximativ 44,5 milioane de rezidenţi italieni, reprezentând 82,3% din populaţia de peste 12 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă, iar 1,1 milioane de italieni au primit deja şi doza a treia.

Pentru a limita numărul infectărilor şi a-i convinge pe italieni să se vaccineze, guvernul condus de Mario Draghi a implementat un paşaport sanitar, care a devenit obligatoriu pentru toţi angajaţii.

Paşaportul sanitar este acordat persoanelor vaccinate anti-COVID-19, persoanelor vindecate recent de această maladie şi celor care prezintă un test cu rezultat negativ, al cărui cost este plătit de acum de către angajaţi, transmite Agerpres. 

VEZI ȘI: Românii, cu drapelul la manifestațiile din Italia. Bologan: Când merg la cineva în casă, din bun simț nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a condamnat gestul unor români, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii mediului asociativ şi ai presei de limbă română din Italia. Românii au purtat drapelul la manifestaţiile anti-Certificat verde din Peninsulă.  "Când merg la cineva în casă, din bun simţ nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereţi", a spus, printre altele, Bologan. 

George Bologan a atras atenția, în discursul său, asupra pericolului cauzat de răspândirea teoriilor conspiraționiste, a mesajelor false și știrilor nefondate și neverificate cu privire la vaccinul Covid-19. 

"Dacă nu aș fi cetățean italian, aș avea rețineri pentru a protesta"

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel