Românii, cu drapelul la manifestațiile din Italia. Bologan: Când merg la cineva în casă, din bun simț nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți

Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie. Ceremonii militare şi religioase - program anunțat de MApN / Foto ilustrativ de OnofreiD de la Pixabay
Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie. Ceremonii militare şi religioase - program anunțat de MApN / Foto ilustrativ de OnofreiD de la Pixabay

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a bătut obrazul conaționalilor care au purtat drapelul la manifestațiile anti-Certificat verde. 

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a luat condamnat gestul unor români, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii mediului asociativ şi ai presei de limbă română din Italia. Românii au purtat drapelul la manifestaţiile anti-Certificat verde din Peninsulă.  "Când merg la cineva în casă, din bun simţ nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereţi", a spus, printre altele, Bologan. 

George Bologan a atras atenția, în discursul său, asupra pericolului cauzat de răspândirea teoriilor conspiraționiste, a mesajelor false și știrilor nefondate și neverificate cu privire la vaccinul Covid-19. 

"Dacă nu aș fi cetățean italian, aș avea rețineri pentru a protesta"

"Am avut cazuri de decese și de îmbolnăviri ale compatrioților noștri care lucrau ca muncitori sezonieri, în special în agricultură. Am obligația morală să atrag atenția asupra riscului securității sanitare a cetățenilor români.

De asemenea, am asistat zilele trecute la manifestații denumite no-vax, unele violente, condamnate de întreaga clasă politică peninsulară și de către opinia publică italiană. La aceste manifestații au luat parte, din păcate, și cetățeni români, unii dintre ei purtând drapelul României."

Democrația înseamnă responsabilitate, drepturi și obligații. Nu doresc să emit judecăți asupra principiilor fundamentale și libertății fiecăruia de a avea propriile opinii, doresc însă să reamintesc că o mare parte dintre compatrioții care se află pe teritoriul Italiei sunt rezidenți, nu sunt cetățeni italieni.

Prin urmare, dacă nu aș fi cetățean italian, aș avea rețineri pentru a protesta, mai ales participând la acțiuni violente față de deciziile autorităților unui stat prietenos. Când merg la cineva în casă, din bun simț îi respect regulile casei și nu mă apuc să-i arunc cu vopsea pe pereți sau să-l critic cum își organizează viața, într-un anumit fel.", a declarat George Bologan, potrivit rotalianul.com.

"Nu avem dreptul să ne dăm cu presupusul"

Guvernul de la Roma a luat măsuri pentru a se proteja împotriva pandemiei, care după cum vedem, în al doilea an, produce efecte dezastruoase pe trei paliere esențiale: economic, social și mai ales uman, provocând deja o stare de oboseală generală.

În Italia, cine nu dorește să se vaccineze poate opta, pe buzunarul propriu, pentru efectuarea de teste, dar nu are nimeni niciun drept să fie iresponsabil față de semenul său, când trăim o dramă.

Am asistat cu toții la unele luări de poziție, au circulat materiale de instigare, persoane care au profitat de buna credință a românilor pentru a le induce în mod înverșunat teorii neverificate, ale conspirației nu știu cui, persoane care în loc să vină cu proiecte constructive au devenit surse de propagare a ignoranței , minciunii, uneori profitând chiar de religiozitatea oamenilor.

Privim în aceste zile cu preocupare la ce se petrece în România. În ultimele zile, numărul deceselor corespund zilnic cu câte o localitate, care este efectiv ștearsă de pe suprafața pământului. 570, 300, 400, sunt comune întregi care dispar sub influența unor indivizi care seamănă neîncredere și diferite teorii conspiraționiste.

Ca român și ca ambasador nu pot rămâne insensibil când patria își pierde un număr însemnat de fii și fiice. Să ne gândim doar când se întâmplă să avem un deces în familie sau în cercul de prieteni, ce senzație de gol avem, darămite când mor sute și sute și ai familii îndoliate și case părăsite. Plânge pământul acestui neam, deja depopulat!

Dincolo de dreptul și libertatea fiecăruia de a avea propriile opinii, când ne pronunțăm asupra vieții oamenilor nu avem dreptul să ne dăm cu presupusul. Ori stăpânim informația din punct de vedere științific, ori nu.", a continuat Bologan. 

"Unii dintre opinenți, cu privire la pandemie, nu cred că pot să facă nici măcar distincția dintre posibilitate și probabilitate"

"Unii dintre opinenți, cu privire la pandemie, nu cred că pot să facă nici măcar distincția dintre posibilitate și probabilitate, ca să aibă termenii tehnici necesari. Dacă vezi că în secțiile de terapie intensivă din țară peste 90% dintre pacienți sunt nevaccinați, atunci este clar că trebuie să te vaccinezi.

Dacă vecinii și prietenii noștri italieni se vaccinează, personal nu văd de ce noi să nu ne vaccinăm. Este cea mai simplă aplicare a unei metode științifice de acțiune într-un moment extrem de important pentru viața noastră, a tuturor. Din păcate, există o barieră a neîncrederii, care a dus la un dezastru și la cifre teribile ale mortalității. Sunt bariere coborâte de un cumul de factori care țin de educație, de indolență, superstiție, superficialitate, manipulare, iar un sistem de corecție al absurdităților încă nu există.", a mai spus ambasadorul României în Italia, George Bologan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel