Vaccin COVID-19. Idee românească, COPIATĂ de China și Danemarca. Prof. dr. Păunescu: Toată lumea ține SECRET, vor să câștige BANI

Prof. dr. Virgil Păunescu, șeful catedrei de Imunologie în cadrul Universității de Medicina și Farmacie "Victor Babeș" Timișoara, a dat mai multe detalii despre patentul românesc al vaccinului împotriva COVID-19, furat de China și, mai nou, de Danemarca. Iată ce spune acesta despre dezvoltarea vaccinului în România. 

Profesorul Virgil Păunescu a afirmat zilele trecute că autoritățile chineze i-au căutat pe specialiștii de la Timișoara, le-au oferit bani și sprijin și, în plus, au "copiat" rețeta vaccinului anti COVID-19, dezvoltată în România, și pe care ai noștri au publicat-o cu cel puțin o lună înainte. 

Când ar putea statul român să aloce fonduri pentru dezvoltarea vaccinului

Ei bine, prof. dr. Păunescu a avut o intervenție la B1 TV, în care a dat și mai multe detalii despre acest vaccin împotriva COVID-19, dar și despre sprijinul pe care îl acordă sau l-ar putea acorda statul român:

”Din Minister și de la Guvern nu ne-a sunat nimeni până săptămâna trecută, când actualul ministru al Cercetării a făcut o conferință de presă și a promis că va încerca să rezolve această problemă (n.r. cea de a sprijini financiar implementarea vaccinului în România), dar procedura, așa cum arată ea, probabil că ne va aduce bani abia peste vreo două, trei luni”, a declarat Prof. dr. Păunescu, în direct la B1 TV. 

Proiectul românesc, furat de China și Danemarca

În plus, prof. dr. Păunescu a fost întrebat dacă are vreun mesaj pentru ministrul Victor Costache, dar și dacă specialiștii chinezi au divulgat informațiile date de România. 

"Domnului Costache i-am trimis astăzi o cerere, având în vedere că s-au deblocat fonduri substanțiale pentru foarte multe domenii. Este o competiție internațională în domeniul dezvoltării unui vaccin și nimeni nu știe cine va reuși primul și când vor reuși să-l realizeze. 

Nu cred că Guvernul chinez ne-ar fi contactat dacă cercetătorii chinezi, care sunt foarte bine organizați, nu ar fi crezut că metoda noastră are vreo șansă. În momentul de față, toată lumea ține secret ceea ce face, spre deosebire de noi, pentru că vor să câștige bani din această problemă. Noi am pus totul la liber ca să poată fi folosit de oricine poate, inclusiv de Guvernul chinez. Surpriza noastră a fost că, la o lună, un colectiv din China a publicat un articol similar cu al nostru într-o altă revistă, iar zilele trecute am descoperit un articol publicat de danezi. Eu cred că suntem la nivelul la care aveam șansa să obținem un vaccin", a completat el.

Citește întreaga poveste despre cum a ajuns China să se laude cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în ROMÂNIA: AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel