Vaccin anti COVID-19. Pfizer vs Moderna. Dr. Alexandru Rafila: Sunt două diferenţe mari

Prof.Dr. Aleandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunţat că sunt două mari diferenţe între vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de companiile Pfizer şi Moderna. 

"În momentul de faţă, cele două companii au anunţat încheierea celei de-a treia fază de teste. Ambele vaccinuri sunt de tip ARN mesager, adică conţin un acid nucleic care dă comanda celulelor omului să producă o proteină virală, care ulterior determină un răspuns imun. Cele două vaccinuri sunt similare, dar există două diferenţe mari în ceea ce priveşte modul în care se păstrează aceste vaccinuri. În cazul Pfizer, e mai dificil, se păstrează la temperaturi mult mai scăzute, la -80 de grade. În momentul reconstituirii, se utilizează un solvent, un ser fiziologic. Vaccinul de la Moderna se păstrează mai uşor, în frigider, şi nu mai necesită diluare în momentul prealabil administrării. 

Moderna este, însă, companie americană. Au promis că vor face doar 20 de milioane de doze anul ăsta şi un miliard la anul. Înţelegerea dintre Pfizer şi Comisia Europeană ne arată că acesta este vaccinul care va ajunge şi la noi, pentru că Moderna va produce, probabil, mai mult pentru SUA", a declarat dr. Alexandru Rafila la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel