Ursula Von der Leyen a anunțat că în UE va începe livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin pe lună

Ursula Von der Leyen a anunțat că în UE va începe livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin pe lună
Ursula Von der Leyen a anunțat că în UE va începe livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin pe lună

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, speră ca începând de luna viitoare să fie disponibile mai multe doze de vaccin în Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen a estimat că se aşteaptă la o medie de aproximativ 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru. Până în prezent, în UE au fost aprobate trei vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Ursula von der Leyen speră ca începând de luna viitoare să fie disponibile mai multe doze de vaccin în Uniunea Europeană.

„Începând cu luna aprilie, cantităţile s-ar putea dubla din nou conform planurilor producătorilor şi pentru că alte vaccinuri sunt pe cale să fie aprobate”, a declarat Ursula von der Leyen, pentru presa germană, transmite Mediafax.

Ea se aşteaptă la „o medie de aproximativ 100 de milioane de doze pe lună în al doilea trimestru, în total 300 de milioane până la sfârşitul lunii iunie”.

De la începutul campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, aproximativ 7,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în Germania, conform cifrelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor. Până în prezent, au fost aprobate trei vaccinuri în UE. Cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea da undă verde vaccinului produs de compania americană Johnson & Johnson, potrivit Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel