Urmărire cu focuri de armă în Bucureşti

Mihai Ciobanu / 07 oct 2019 / 09:41
Girofar Poliția Română
Girofar Poliția Română

"În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 00.30, poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al capitalei, un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil", transmite Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

"Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului, moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat. Imediat, s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecţie , un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată.

Ajuns la o altă intersecţie, şoferul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului electric acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar, fiind interceptat şi oprit de poliţişti. Cei patru ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imobilizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment.

În urma primelor verificări s-a stabilit că şoferul autoturismului nu deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat. Menţionăm că, în ambele cazuri, în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale", se arată în comunicatul transmis de către DGPMB.