UPDATE: Crater de 4 metri. Au fost găsite fragmente metalice, transmite MApN / Dronă prăbușită în Brăila. Zona a fost izolată

foto: Freepik
foto: Freepik

Joi seara, o dronă bănuită a fi de natură militară a căzut în Insula Mare, la 8 km de Brăila și 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc.

UPDATE: S-a descoperit un crater adânc de 4 metri pe locul unde a căzut drona de război. Aparatul ar fi zburat timp de aproximativ 2 ore pe teritoriul României, fără să fi fost detectată de radar.

-------

Au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă) pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice.

În momentul de față operațiunea de investigare la fața locului este în plină desfășurare.

--------

Potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine, a avut loc, practic, cel mai grav incident pentru România de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Este vorba despre evenimentul cu cea mai mare pătrundere pe teritoriul României de la debutul conflictului. „Până la analizarea de către MApN nu speculăm în privința originii dronei”, au spus aceleași surse.

Drona a fost filmată de jurnaliștii de la debrăila.ro undeva în zona Grădina Mare, aproape de Dunăre. Brăilenii nu au primit, însă, niciun mesaj RO ALERT pe telefoane, semn că situația nu prezintă un pericol real, din primele constatări.

Primarul Marian Dragomir a comentat:

"Drona, probabil, nu a avut ca traiectorie municipiul Brăila și doar zona unei comune destul de îndepărtate de municipiul Brăila. Cu siguranță dacă s-ar fi sesizat un pericol real autoritățile abilitate ar fi comunicat de urgență astfel încât să se poată emite de la ISU mesajele prin RO Alert și oamenii să fie înștiințați. Urmărind traseul pe care îl avea, autoritățile abilitate nu au considerat că este necesar să se creeze o stare de panică în municipiu.

Dacă a fost sau nu o dronă militară... eu nu cunosc astfel de detalii pentru că, repet, noi la Primăria Municipiului Brăila nu am fost înștiințați despre acest subiect. Nu a fost generată stare de alertă în municipiul Brăila. Avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Apărării și, de fiecare dată când au fost evenimente care au necesitat informarea cetățenilor, dânșii ne-au comunicat și, noi, la rândul nostru, am transmis mai departe astfel de informații" a declarat Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, în direct pentru România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel