Urmărește emisiunea live


UNTRR: Coronavirusul frânează transporturile rutiere

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a realizat un reportaj la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 pentru a discuta cu șoferii profesioniști despre măsurile luate de autoritățile române pentru a combate epidemia cu noul coronavirus – COVID-19.

Reportajul a fost realizat în perioada 8-9 martie 2020 și poate fi urmărit la următorul link, pe pagina Youtube UNTRR, pe pagina de Facebook UNTRR și pe www.untrr.ro.

Totodată, UNTRR a lansat website-ul www.coronavirus19.ro , unde populația și firmele de transport rutier pot găsi ultimele informații cu privire la epidemia de coronavirus, ce zone sunt afectate și ce restricții sunt impuse. UNTRR solicită Guvernului asigurarea de facilități suplimentare pentru șoferii profesioniști în zonele aglomerate, în special în cadrul punctelor de trecere a frontierei, pentru a limita riscul de infecție cu Covid - 19 (noul coronavirus).

Prin natura muncii prestate, șoferii profesioniști au o activitate extrem de mobilă, iar transportul rutier internațional interconectează toate economiile statelor membre și toate sectoarele economice ale UE. Astfel, riscul ca șoferii profesioniști să fie expuși la infectarea cu noul coronavirus este mai ridicat, iar autoritățile române ar trebui să ofere facilități suplimentare în cazul acestora, inclusiv realizarea unei campanii de informare punctuale care să ofere sfaturi special adaptate șoferilor.

Sondaj realizat de UNTRR printre firmele de transport rutier

Potrivit unui sondaj realizat de UNTRR printre firmele de transport rutier, dacă epidemia cu noul coronavirus va atinge punctul maxim în Europa în următoarele 60-90 de zile, 52,6% din firmele chestionate au răspuns că ar avea resurse să-și mențină activitatea doar pentru 30 de zile, 26,3% între 30-60 de zile și numai 10,5% din firme și-ar permite menținerea activității pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

Ca măsuri de ajutor din partea statului, firmele de transport rutier au solicitat amânarea plății ratelor la leasing, credite etc., suspendarea plății contribuțiilor sociale pentru angajați, plata de indemnizații suplimentare pentru șoferii care sunt plasați în carantină și suspendarea plății ratelor la creditele ipotecare pentru angajații din companiile afectate.
UNTRR solicită Guvernului României să întreprindă demersuri pe lângă Comisia Europeană și Guvernul Italiei în vederea aplicării unei derogări temporare de la interzicerea efectuării repausului săptămânal normal în autovehicul, conform Reg. (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere. Astfel, șoferii vor fi mai izolați și posibilitatea de a se infecta cu noul coronavirus este mai redusă dacă își efectuează repausul săptămânal normal în autovehicul și nu la hotel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel