EXCLUSIV  Unirea R.Moldova cu România poate deveni realitate. Ministrul Șalaru: Politicienii de azi gândesc foarte îngust și sunt mărunți

FOTO: Freepik @snowing
FOTO: Freepik @snowing

Anatol Șalaru transmite că Republica Moldova nu poate rezista departe de UE, populația fiind una îmbătrânită și tot mai puțină. Unirea cu România ar trebui să fie una dintre variantele care ar trebui luate în considerare.

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a fost invitatul Oanei Stănciulescu, la emisiunea #Rezist, de la DC News, unde a vorbit despre unirea Republicii Moldova cu România. Fostul ministru transmite că unirea nu este complicată, doar că lipsa de viziune și inițiativă, dar și comoditatea politicienilor, fac ca acest proces să fie unul complicat. 

El mai spune că politicienii din România și Republica Moldova nu se gândesc la viitorul românilor și moldovenilor, primii menționați fiind de necomparat cu oamenii de stat care au realizat prima unire, de la 1918.

„De multe ori, cetățenii așteaptă să li se dea un semnal de sus, să li se zică „Domnilor, alegeți chestia asta”. Până în prezent, nu a venit niciun semnal de la România că vrea să se unească cu Republica Moldova. Este complicat pentru anumiți politicieni care nu vor să-și complice viața. Ei preferă situația în care sunt astăzi. Guvernarea de la Chișinău, la fel, ține foarte mult la posturile pe care le au, iar cei de aici (din România) nu au zis nimic. Primul pas trebuie să-l facă Chișinăul. În 1918 a fost altceva; politicienii de atunci erau mai buni decât cei de azi.

Cei pe care îi avem astăzi gândesc foarte îngust și sunt foarte mărunți. Ei nu se gândesc la viitorul moldovenilor sau românilor de acolo împreună cu România. Ei se gândesc cum să mai primească niște ajutoare de la UE și niciunul dintre ei nu vorbește despre unire. Pentru ei, istoria globului pământesc a început în 1991, când Republica Moldova și-a declarat independența. Să admitem că Republica Moldova are un viitor în UE. În anii 1990 aveam o populație de 5 milioane, astăzi dacă mai suntem 2 milioane și puțin, iar o mare parte din populație e îmbătrânită.

La un angajat avem 3 pensionari. Deci nu există capacitate de a se întreține, nu putem atrage investiții, nu sunt brațe de muncă. E o situație foarte complicată, iar ei nu-și fac planuri. Planurile lor sunt „aderarea la UE, România e stat prieten, dar suntem state separate, noi suntem moldoveni”. Populația așteaptă să li se spună; Republica Moldova s-a transformat într-un stat asistat social. Ce facem peste 10 ani când vor fi 70% pensionari din populație?”, a spus Anatol Șalaru, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel