Ungaria aprobă încă două vaccinuri neautorizate de către organismele de reglementare din UE

Ungaria aprobă încă două vaccinuri neautorizate de către organismele de reglementare din UE  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ungaria aprobă încă două vaccinuri neautorizate de către organismele de reglementare din UE / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile de la Budapesta au aprobat alte două vaccinuri care nu sunt recomandate de organismele de reglementare din Uniunea Europeană.

Ungaria a emis aprobarea pentru încă două vaccinuri COVID-19 din afara programului comun de achiziţii al Uniunii Europene, au declarat luni oficialii de la Budapesta. Astfel, au extins în continuare oferta naţională care a dat ţării una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din cele 27 de state membre UE.  

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Ungaria a acordat aprobarea de urgenţă pentru Convidecia, un vaccin produs de compania chineză CanSino Biologics, şi vaccinului Covishield din India, a anunţat medicul Cecilia Muller, şefa Centrului Naţional de Sănătate.  

Ungaria are 7 vaccinuri aprobate

„Această decizie duce numărul de vaccinuri autorizate în Ungaria la şapte. Seruriel dezvoltate de Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi Sinopharm din China, precum şi vaccinul Sputnik V din Rusia, sunt deja utilizate. Suntem încrezători că, odată cu această creştere a gamei, putem, de asemenea, să creştem cantitatea acestora şi să oferim populaţiei posibilitatea de a vaccina cât mai larg posibil”, a spus Muller.

Convidecia, al doilea vaccin produs în China aprobat în Ungaria după vaccinul Sinopharm din februarie, este un vaccin cu doză unică de virus viral aprobat în prezent pentru utilizare în China, Pakistan şi Mexic. Covishield, versiunea indiană a vaccinului AstraZeneca, este produsă de Serum Institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume.  

A doua cea mai mare rată de vaccinare din UE

Ungaria are a doua cea mai mare rată de vaccinare din UE, aproximativ 16% din populaţie primind cel puţin o doză, comparativ cu media blocului de aproximativ 9%. Ţara a fost prima din UE care a început să utilizeze vaccinuri din Rusia şi China, iar guvernul ungar a criticat lansarea vaccinului în blocul comunitar. Muller nu a dat detalii despre când sau câte doze de CanSino Biologics şi Covishield vor ajunge în Ungaria, precizează Publika.  

Ungaria are acum cea de-a şasea cea mai slabă rată cumulativă de deces la 1 milion de locuitori din lume, depăşind Marea Britanie în weekend, potrivit Universităţii Johns Hopkins. În ultima săptămână, Ungaria a înregistrat cea mai rapidă rată de deces pe cap de locuitor din lume. Începând de luni, 18.451 de persoane au murit din cauza COVID-19 într-o ţară cu o populaţie de sub10 milioane de oameni, scrie Euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel