Un tânăr din Timișoara, bolnav de COVID, a plecat sub semnătură de la ATI și a murit după o oră

Un tânăr din Timișoara bolnav de COVID a plecat sub smenătură de la ATI și a murit după o oră / Foto: Pixabay
Un tânăr din Timișoara bolnav de COVID a plecat sub smenătură de la ATI și a murit după o oră / Foto: Pixabay

Un tânăr care a ajuns la ATI cu COVID s-a externat pe semnătură, în ciuda avertismentului medicilor. După o oră a murit.

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 34 de ani din Timișoara. A ajuns la ATI  după ce s-a îmbolnăvit de COVID, dar s-a externat pe semnătură, în ciuda avertismentului medicilor. După o oră a murit.

El ajunsese la spital în stare foarte gravă. Medicii au reușit să îl salveze, dar bărbatul a refuzat să mai sta în spital. Când a coborât, un cheag de sânge s-a pus în mișcare și a făcut o embolie, ceea ce l-a costat viața, transmite Digi24. 

Cristian Oancea, avertisment: Un val al coronascepticilor

„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș" din Timișoara.

„Vreau să aduc în atenția dumneavoastră încă un caz în care un pacient cu saturația la 50% a refuzat dispozitivul de high flow, a refuzat creșterea concentrației de oxigen pe propria semnătură, periclitându-și astfel cu bună știință sănătatea și viața”, a mai spus Oancea.

Bărbatul  de 34 de ani nu era vaccinat și s-a îmbolnăvit când era în vacanță în Italia. Credea că nu poate face o formă gravă a bolii, așa că s-a tratat acasă, dar după câteva zile a ajuns la terapie intensivă, în stare gravă. Medicii l-au avertizat că are nevoie în continuare de îngrijiri medicale, dar acesta a insistat să fie externat pe semnătură, ceea ce a fost o decizie fatală.

Studiu: Noul coronavirus, mai contagios cu două zile înainte și la trei zile după primele simptome

Școala de Sănătate Publică a Universității Boston (BUSPH) arată, în noua cercetare, că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt, cel mai probabil, contagioase cu două zile înainte și la trei zile după debutul simptomelor. 

Studiul publicat în jurnalul științific JAMA Internal Medicine mai arată că există o mare probabilitate ca bolnavii de Covid să fie asimptomatici dacă au luat virusul SARS-CoV-2 de la un bolnav asimptomatic. 

Pentru a distinge cazurile pre-simptomatice de cele asimptomatice, persoanele infectate au fost monitorizate de cercetători cel puțin 90 de zile după primul test pozitiv de Covid. Dintre cazurile primare, 89% au dezvoltat simptome ușoare sau moderate, iar 11% au fost asimptomatici. Nicio persoană nu a dezvoltat simptome severe. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel