Studiu: Noul coronavirus, mai contagios cu două zile înainte și la trei zile după primele simptome

Imagine de Tumisu de la Pixabay
Imagine de Tumisu de la Pixabay

Virusul SARS-CoV-2 este mai contagios cu două zile înainte și la trei zile după debutul simptomelor, arată un studiu derulat de  Școala de Sănătate Publică a Universității Boston (BUSPH). 

Școala de Sănătate Publică a Universității Boston (BUSPH) arată, în noua cercetare, că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 sunt, cel mai probabil, contagioase cu două zile înainte și la trei zile după debutul simptomelor. 

Studiul publicat în jurnalul științific JAMA Internal Medicine mai arată că există o mare probabilitate ca bolnavii de Covid să fie asimptomatici dacă au luat virusul SARS-CoV-2 de la un bolnav asimptomatic. 

Autorii principali ai noii cercetări au informat că și-au dorit să vadă dacă rezultatele din studiile anterioare ar putea fi confirmate și dacă atenția este pusă pe cazurile secundare, la persoanele de contact apropiate. Astfel, a fost studiată transmiterea Covid-19 la aproximativ 9.000 de apropiați ai cazurilor primare din provincia chineză Zhejiang, din perioada ianuarie 2020 - august 2020. 

Pentru a distinge cazurile pre-simptomatice de cele asimptomatice, persoanele infectate au fost monitorizate de cercetători cel puțin 90 de zile după primul test pozitiv de Covid.

Dintre cazurile primare, 89% au dezvoltat simptome ușoare sau moderate, iar 11% au fost asimptomatici. Nicio persoană nu a dezvoltat simptome severe. 

Rezultatele cercetării sugerează că momentul expunerii la simptomele cazurilor primare este important pentru transmitere. Testarea rapidă și carantinarea imediată a pacienților au, de asemenea, un rol crucial pentru a controla pandemia. Vaccinarea reduce severitatea clinică în rândul celor care dezvoltă Covid, a informat unul dintre autorii studiului, dr. Martinez. 

VEZI ȘI: CDC: Vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul celor care au anticorpi

Potrivit unui studiu, vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul de americani care au anticorpi.

Vaccinurile anti-COVID au crescut rapid procentul de americani care au anticorpi, arată o analiză făcută de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Site-au guvernamental RO Vaccinare a preluat informația și a arătat că noile date ale CDC demonstrează că din ianuarie până în mai 2021, procentul americanilor cu anticorpi COVID-19 a crescut de la 20,5% la 83,3%.

Informațiile au fost obținute din statisticile privind donarea de sânge în SUA. Vaccinarea este cel mai bun mod de protecție împotriva bolilor severe cauzate de COVID-19, este concluzia RO Vaccinare. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel