Un portar care a mimat decapitarea, eliminat cu ajutorul VAR înainte să înceapă meciul: E un gest din muzică

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Sistemul VAR a contribuit decisiv la eliminarea unui portar care a mimat decapitarea în faţa galeriei adverse. Acesta a primit cartonaşul roşu înainte să înceapă partida. 

La partida din Supercupa Paraguayului, dintre Cerro Porteno şi Olimpia Asuncion, 1-3, a avut loc o premieră în fotbalul mondial. Jean Fernandes, portarul lui Cerro Porteno, s-a remarcat într-un mod nedorit, primind ceea ce a fost cu siguranţă cel mai rapid cartonaş roşu din istoria fotbalului.

Portarul a mers spre poarta situată în faţa galeriei adverse pentru a-şi lăsa prosopul şi apa, însă a făcut mai multe gesturi deranjante în faţa suporterilor care îl huiduiau. Printre aceste gesturi s-a numărat şi mimarea unei decapitări în faţa suporterilor. 

Arbitrul partidei a fost notificat, a urmărit reluările cu ajutorul sistemului de video arbitraj şi a decis să îi arate cartonaşul roşu portarului. Cu toate astea, Cerro Porteno a putut folosi alt portar fără să folosească vreuna dintre schimbările de la dispoziţie. 

Portarul a reacţionat: E un gest din muzica funk

"Când am mers să-mi las lucrurile în poartă, suporterii echipei adverse au început să arunce în mine cu diverse obiecte, printre care petarde.

Am răspuns deci cu un gest cât se poate de normal în Brazilia. Alt jucător, Gerson, sărbătoreşte chiar şi golurile înscrise de el în acest fel. E pur şi simplu un gest din muzica funk braziliană. Nu ştiu ce a înţeles arbitrul, dar e o neînţelegere", a spus el, potrivit Agerpres.

Când vine VAR în România 

”În luna ianuarie, vom putea să trecem la următoarea fază. Până acum, am finalizat etapa de pregătire offline a arbitrilor. În ianuarie, vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar, în luna aprilie, vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa.

Pot să vă spun astăzi că primul meci cu certitudine care va beneficia de asistență video în arbitraj va fi Supercupa României din iulie 2022 și că 100% toată ediția de campionat de Liga 1 din sezonul competițional 2022-2023 va beneficia de asistență video. Nu vă ascund că există și acest scenariu în ceea ce privește utilizarea VAR-ului și pentru finala de Cupă a României, din 19 mai, dar nu avem, în momentul de față toate elementele de garanție în ceea ce privește validarea FIFA.

FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum. De aceea, și această certitudine că, din iulie 2022, vom avea această implementare de asistență video în arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu la o conferință de presă, conform Digisport.VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel