Un nou val de CORONAVIRUS. Armata iese pe străzi

Un nou val de infecții cu coronavirus este anunțat de tot mai multe state din lume. Autoritățile din această țară au decis să scoată armata pe stradă. 

Armata australiană a anunţat joi că va desfăşura 1000 de militari la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din ţara-continent, după apariţia unui nou focar de COVID-19, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Trupele vor fi trimise în zilele următoare, a declarat ministrul apărării, Linda Reynolds. Misiunea lor va fi în primul rând să monitorizeze starea de sănătate a călătorilor trimişi în carantină în hoteluri şi să asigure sprijin logistic structurilor de testare pentru coronavirus, a precizat ea.

Noi focare de epidemie 



La Melbourne au apărut noi focare de epidemie într-un hotel unde sunt cazaţi australieni care au revenit din străinătate şi într-un magazin H&M din nordul metropolei statului australian Victoria.

Australia şi-a utilizat deja armata pentru supravegherea frontierelor între state şi pentru sprijinirea serviciilor medicale de urgenţă, însă - remarcă AFP - trimiterea unui contingent atât de mare într-un oraş important este fără precedent de la începutul crizei coronavirusului.

În Australia, epidemia a fost combătută cu relativ succes. Până acum s-au înregistrat 7500 de cazuri - din care 150 săptămâna trecută, în Victoria - şi 104 decese, la o populaţie de 25 de milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel