Un lider politic recunoaște: România e un experiment. Moment geostrategic important

Senatorul MIRCEA GEOANĂ, președintele Partidului Social Românesc (PSRo),susține că românii trăiesc în plin experiment. Dacă acesta va fi condus mincinos, România va fi condamnată, spune Mircea Geoană.

"Experimentul se numește România, pentru că trăim într-un plin experiment, a spus Mircea Geoană la interviurile DCNews live. Toată lumea din țară și străinătate își dă seama că România este o țară vitală din punct de vedere geostrategic pentru tot ce înseamnă ecuația de interese ale Occidentului, ale Americii și ale Europei. Suntem, în acest moment, în vârful relevanței strategice pentru partenerii noștri occidentali din întreaga istorie modernă a României. Astăzi, România este în momentul cel mai relevant din punct de vedere strategic", a declarat Mircea Geoană.

Ne calificăm pentru o alianță declarată cu America

"Ca să poți să ții o redută puternică și care să nu fie erodată din interior sau exterior, pentru anii care vin, pentru că suntem, în opinia mea, printre țările care se califică pentru o alianță declarată cu America și o relație mult mai intimă la nivel european, ai nevoie ca România să fie mai bine administrată din interior. Toate campaniile prezidențiale au fost legate de nevoia de a stârpi corupția, toate acțiunile guvernamentale, după ce s-au consumat alegerile, au fost perpetuarea sistemului care a generat corupția. Sunt convins că în clipa de față, acest experiment, dacă va fi dus de-o maniera coerentă și nepărtinitoarea mai departe, va putea să transforme România într-un stat cu adevărat european și modern. Dacă va fi condus mincinos, în sensul că cineva folosește acest moment critic intern și extern pentru a perpetua vechiul sistem cu fețe noi, în clipa respectivă, România va fi condamnată să rămână la fel de neperformantă. Va fi condamnată să aibă peste 50% dintre copii în risc de sărăcie și excluziune, vom avea în continuare milioane de tineri care vor emigra din această țară pentru că nu poți să le oferi condiții decente acasă. În clipa de față, este o problemă de supraviețuire strategică și supraviețuirea statală a țării”, a atras atenția senatorul Mircea Geoană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel