Urmărește emisiunea live


Un extract natural poate fi soluția pentru bolnavii de diabet de tip II

Sursă foto: PXhere
Sursă foto: PXhere

Un extract dintr-o plantă perenă a dat rezultate în cazul bolnavilor de diabet de tip II.

O echipă de cercetători condusă de Universitatea din California, Irvine, a descoperit că tratamentul cu un extract din rădăcinile plantei Rhodiola rosea ar putea fi eficient pentru a ajuta la gestionarea diabetului de tip 2, arătând promițător, ca o alternativă sigură și eficientă non-farmaceutică, scrie Science Daily.

Studiul, publicat recent online în Scientific Reports, a constatat că într-un experiment cu un șoarece cu diabet uman de tip 2, Rhodiola rosea scăzând nivelul zahărului din sânge și îmbunătățind răspunsul la injecțiile cu insulină. Extractul a modulat compoziția bacteriilor din tractul gastrointestinal și a scăzut câțiva biomarkeri de inflamaţie.

"Prevalența diabetului de tip 2 și costurile asociate cu sănătatea au crescut constant în ultimele decenii. Oamenii au folosit plante și produse naturale de mii de ani pentru a trata bolile, iar studiul nostru arată că Rhodiola rosea este un bun candidat pentru investigații suplimentare", a spus. autor corespondent Dr. Mahtab Jafari, profesor de stiinte farmaceutice. „Recomandările actuale de tratament includ modificări ale stilului de viață, precum și medicamente orale și intravenoase. Cu toate acestea, aceste medicamente au limitări semnificative sau efecte secundare, crescând nevoia de noi intervenții terapeutice”.

Creșterea integrității barierei intestinale ajută la controlarea simtomelor de diabet de tip II

Echipa a folosit un model de șoarece modificat genetic care dezvoltă obezitate, rezistență la insulină și glicemie crescută, similar diabetului uman avansat de tip 2, pentru a testa dacă Rhodiola rosea ar putea îmbunătăți homeostazia glucozei. În cadrul studiului, cohorte de șoareci masculi și femele de vârstă potriviți au fost repartizați aleatoriu într-unul din două grupuri: martor, care a primit apă, sau experimental, cărora li sa administrat extract de Rhodiola rosea.

„Descoperirile noastre sugerează că Rhodiola rosea ar putea fi benefică pentru tratarea diabetului de tip II, acționând prin modificări ale microbiomului care au ca rezultat creșterea integrității barierei intestinale și scăderea translocației moleculelor inflamatorii în circulația sanguină”, a spus Jafari. „Integritatea barierei intestinale influențează greutatea corporală și răspunsul la insulină, iar acest produs botanic poate îmbunătăți răspunsurile ficatului și țesuturilor musculare la insulina produsă de pancreas”.

Extractul de Rhodiola rosea ar putea fi testat pe oameni

Următorii pași ai echipei sunt să efectueze un studiu de urmărire mai amplu pe un model diferit de șoarece cu diabet indus de obezitate pentru a confirma aceste constatări și pentru a investiga mecanismele moleculare implicate. În cele din urmă, Jafari speră să efectueze studii clinice cu Rhodiola rosea la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

„Cercetarea noastră prezintă un caz solid pentru importanța efectuării de studii preclinice de înaltă calitate, bazate pe metodologii solide pentru a evalua eficacitatea extractelor standardizate de plante. Am pregătit terenul pentru studii clinice umane, cu scopul final de a îmbunătăți rezultatele sănătății. pentru pacienții cu diabet de tip 2”, a spus Jafari.

Echipa a inclus studenți și membri ai facultății de la UCI, UCI Health și Brigham Young University din Provo, Utah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel