Un bebeluș de 1 an din Franța nu a fost primit la un centru de testare pentru că își dădea masca jos

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un caz bizar a avut loc la Rennes, în Franța, unde un copil de doar 15 luni nu a fost primit într-un centru de testare pentru că și-a dat masca jos de pe față.

Unei fetițe de doar 15 luni i s-a refuzat intrarea într-un centru de testare din Franţa fiindcă nu a suportat masca pe față, și și-a dat-o jos. Tatăl copilului a fost nevoit să caute un laborator dispus să facă un test, scrie Publika.

Un tată care dorea să-și testeze fiica de 15 luni la un centru de screening din Rennes a fost surprins odată ajuns acolo. După cum povestește Ouest France, copilul nu purta mască, așa că nu a fost testat. Personalul centrului de testare a refuzat accesul celor doi.

"Persoana de la recepție mi-a spus ca trebuie să poarte mască. Am încercat sa ii pun masca peste un sfert de ora, dar nu a vrut deloc, a rupt-o sistematic", a explicat tatăl. 

Élise a intrat în contact cu un alt copil de la creșă care a fost pozitiv. Părinții ei au efectuat mai întâi un test rapid, al cărui rezultat a fost negativ, relatează Ouest-France, potrivit realitatea.net. Dar, în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare în școli, trebuie efectuat un test antigen, iar pe 31 ianuarie tatăl fetiţei a adus-o la centrul de screening Malifeu din Rennes.

Centrul de screening s-a apărat apoi argumentând că purtarea măștii este obligatorie chiar și pentru cei mai tineri. „Protocolul sanitar prevede purtarea măștii la intrarea în centru (...). Pentru copii, și în special cei mai mici, există evident o toleranță. Se cere ca gura să le fie acoperită cu o eșarfă sau un material textil.”

Cercetătorii cer autorităţilor chineze o anchetă "reală" privind originile COVID-19. Beijingul este acuzat că a distrus probe biologice

Aproximativ 20 de oameni de ştiinţă din diferite ţări au cerut autorităţilor chineze o investigaţie cu adevărat independentă privind originile COVID-19.

Eforturile continue ale guvernului chinez de a bloca o anchetă autentică asupra originilor pandemiei reprezintă un afront pentru comunitatea ştiinţifică şi pentru oamenii de pretutindeni, au scris oameni de ştiinţă din Europa, Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, India şi Japonia, conform AFP și Agerpres.

Cercetători acuză Beijingul că a distrus probe biologice

Acest grup de cercetători acuză Beijingul că a distrus probe biologice, că ar fi ascuns arhive şi că ar fi întemniţat jurnalişti-cetăţeni curajoşi, care au depus mărturie privind COVID-19, detectat pentru prima dată în oraşul Wuhan în decembrie 2019, înainte de a se extinde la nivel global.

Scrisoarea deschisă publicată joi online acuză, de asemenea, guvernul chinez că i-a împiedicat pe oamenii de ştiinţă chinezi să vorbească sau să scrie despre originile pandemiei fără permisiunea prealabilă a autorităţilor (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel