Un banner pro-kurd a generat altercaţii la meciul Franţa - Turcia, din preliminariile EURO 2020

Un banner de susţinere a kurzilor, ale căror poziţii din nordul Siriei sunt vizate de operaţiunile militare lansate de Turcia, a generat proteste şi o altercaţie pe Stade de France, luni seara, în timpul meciului Franţa - Turcia (1-1), din preliminariile EURO 2020 la fotbal, relatează AFP.

"Încetaţi să masacraţi kurzii", se putea citi cu litere roşii pe bannerul desfăşurat în min. 86 al meciului, în faţa tribunei suporterilor oaspeţi.

Persoanele care au desfăşurat bannerul purtau tricouri ale echipei Franţei. Ele au fost rapid controlate de oamenii de ordine ai stadionului, care le-au confiscat bannerul, însă acesta a putut fi citit de numeroşi suporteri turci, care, în mare majoritate, au fluierat copios.

O altercaţie s-a produs apoi în locul unde fusese desfăşurat bannerul, iar câteva minute mai târziu într-o altă tribună de pe Stade de France. Serviciile de securitate au controlat în final situaţia, care a revenit la calm.

Campioana mondială Franţa a terminat nedecis cu Turcia, 1-1, pe teren propriu. Les Bleus au deschis scorul în min. 76, prin Giroud, dar turcii eu egalat după doar şase minute, prin Kaan Ayhan (82).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel