Oamenii folosesc ulei de in de mii de ani și se știe că acesta aduce o varietate de beneficii pentru sănătate. Mai multe studii arată, însă, exact ce beneficii aduce acesta și cum trebuie el folosit în bucătărie, mai ales în cazul celor care au anumite boli cronice și grave.
Uleiul de semințe de in provine din semințe coapte, pe care producătorii le-au presat la rece pentru a extrage uleiul. Uleiul de in este disponibil în comerț. El conține un tip de acid gras omega-3 numit acid alfa-linolenic (ALA).
Corpul folosește ALA din uleiul de in și îl transformă, în cantități mici, în alți acizi grași, incluzând acidul docosahexaenoic și acidul eicosapentaenoic. Acizii grași omega-3 sunt vitali pentru sănătatea fizică și mentală a unei persoane.
Uleiul, însă, nu conține aceleași substanțe nutritive ca semințele întregi. De exemplu, semințele conțin fibre, magneziu și vitamina B, dar uleiul de semințe de in nu le are. Are în schimb doi acizi grași care s-a dovedit că faci minuni!
Aflați de pe DC MEDICAL contra căror boli te ajută să lupți uleiul de in și cum trebuie el preparat ca eectele miraculoase să funcționeze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu