Twitter îşi schimbă numele. Musk a confirmat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Elon Musk a confirmat intenţia de a-și redenumi rețeaua de socializare Twitter. 

Reţeaua de socializare Twitter îşi va schimba denumire în "X", potrivit ultimelor declaraţii ale antreprenorului american Elon Musk. „Este adevărat” a scris Muskpe contul personal de Twitter. Schimbarea se va produce odată cu extinderea pe viitor a funcționalității celebrei aplicaţii.

Reamintim că în primăvara acestui an Twitter, care deține rețeaua socială cu același nume, a încetat de fapt să mai existe independent după fuziunea cu X Corp, deținut de Elon Musk. Potrivit deciziei Tribunalului Districtual din Florida fuziunea a avut loc, realmente, pe 4 aprilie.

În octombrie 2022, Musk a încheiat o afacere de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter, care deține rețeaua socială cu același nume. La scurt timp, acesta a concediat un număr deloc neglijabil de directori, inclusiv CEO-ul Parag Agrawal și CFO Ned Segal. După cum o arată şi documentele postate în baza de date a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Musk a dizolvat și consiliul de administrație și a devenit singurul șef al companiei.

În mai 2023, Musk a anunțat că își va părăsi postul în termen de șase săptămâni, odată cu care a amintit numirea Lindei Iaccarino, care a lucrat anterior la NBCUniversal, ca CEO al Twitter. Omul de afaceri a mai spus că, mai nou, intenționează să dedice mai mult timp producătorului auto Tesla pe care îl deține. Se așteaptă ca Iaccarino să preia efectiv funcția de CEO al Twitter în această lună. 

Noi directive de la Comisia Europeană

Comisia Europeană vrea ca platformele online să identifice în mod clar conţinutul, respectiv imagini, sunete, texte - generat de inteligenţa artificială (AI) pentru a lupta contra riscurilor dezinformării, a anunţat luni vicepreşedinta executivului UE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, potrivit AFP.

Astfel, semnatarii care au servicii susceptibile de a difuza dezinformare generată de inteligenţa artificială ar trebui să pună în practică o tehnologie pentru a recunoaşte acest conţinut şi a-l indica în mod clar utilizatorilor.

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel