Biden îl ridiculizează pe Trump la cina anuală a corespondenților de presă de la Casa Albă

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

La cina anuală a corespondenților de presă de la Casa Albă, președintele american Joe Biden l-a ridiculizat pe contracandidatul său de la alegerile prezidențiale din SUA din toamna acestui an, republicanul Donald Trump, comparându-l cu "un băiețel de șase ani", transmit AFP şi Reuters.

Mulți invitați de seamă, jurnaliști și celebrități, au sosit la hotelul Hilton din capitala federală a SUA, în timp ce aproximativ 100 de manifestanți împotriva războiului din Fâșia Gaza s-au adunat în fața intrării. Aceștia le-au solicitat jurnaliștilor prezenți să boicoteze evenimentul.

În interiorul clădirii, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas nu a ocupat totuşi prima poziţie.

Joe Biden (81 de ani) a folosit acest prilej pentru a-l ironiza pe fostul preşedinte Donald Trump (77 de ani), criticând lipsa de maturitate a acestuia. Da, vârsta este o problemă. Eu sunt un bărbat matur, care candidează împotriva unui băieţel de 6 ani, a glumit Biden.

Ulterior, el a adăugat, referindu-se la miliardarul republican: Vârsta este singurul lucru pe care îl avem în comun. Vicepreşedinta mea de fapt mă susţine.

Prezenţa preşedintelui SUA la această gală se înscrie în lunga tradiţie a evenimentului, întreruptă în timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă.

Cina este organizată de Asociaţia corespondenţilor de presă la Casa Albă. În timpul galei sunt acordate premii, precum şi burse pentru studenţi la jurnalism.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o asociaţie înfiinţată la New York, cel puţin 97 de jurnalişti au fost ucişi şi cel puţin 16 au fost răniţi de la începerea războiului dintre Israel şi Hamas, în 7 octombrie 2023, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel