Tulpina COVID din UK, în România. Radu Țincu, mesaj îngrijorător: E CERT! Va crea mari probleme. Va deveni tulpina dominantă în Europa

Medicul Radu Țincu a vorbit despre confirmarea noii tulpini de COVID-19, din Marea Britanie, în România. 

În România a fost confirmat ieri primul caz de infectare cu noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie, la o persoana care nu a călătorit în nicio țară, mai ales în Marea Britanie, în ultimul timp. 

În acest context, medicul Radu Țincu a vorbit despre noua tulpină și a făcut un anunț destul de îngrijorător, într-o perioadă în care vaccinul anti-COVID-19 speră să pună capăt pandemiei. 

Întrebat dacă putem vorbi deja despre transmitere intracomunitară, având în vedere că primul caz confirmat în România nu a avut contact cu țara de proveniență a noii tulpini, Radu Țincu a răspuns, în direct la Digi24:

"Acest lucru este cert, era doar o chestiune de timp până ca această tulpină să ajungă și-n România. Este prezentă în peste 30 de state din lume, în mod evident, neexistând niciun fel de corelație epidemiologică a acestei femei cu persoane din exteriorul țării asta înseamnă că avem o transmitere intracomunitară. Sunt absolut singur că sunt mult mai mulți pacienți purtători deja ai acestei tulpini noi". 

"Va crea mari probleme"

"Într-adevăr, prin această contagiozitate foarte ridicată, această tulpină va crea mari probleme, pentru că dacă ne uităm în Marea Britanie unde a apărut în luna septembrie când a fost indentidicat primul caz, în luna decembrie aproape toate cazurile erau cu aceasta tulpină și se pare că ea va deveni tulpina dominantă în întreaga Europă, pentru că ea are această rată de transmitere extrem de accelerată.

Dacă și în România scenariul va merge în același sens, se va crea o presiune pe sistemul sanitar, pentru că în acest moment, deși s-a înregistrat acest platou al numărului de îmbolnăviri, nici pe departe sistemul sanitar nu a reușit să-și revină la normal. Avem în continuare pacienti la ATI, majoritatea terapiilor intensive sunt pline, plus că sistemul este deja obosit de un an de pandemie. În niciun caz populația nu trebuie să slăbească măsurile de protectie...", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel