Tudose-BNR. Replică pentru premierul României

Banca Naţională a României (BNR) îşi îndeplineşte mandatul cu toată responsabilitatea, iar Consiliul de Administraţie al instituţiei l-ar putea invita pe prim-ministrul Mihai Tudose la o discuţie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu.

"Până acum eram acuzaţi că intervenim prea mult în piaţă, că afectăm rezerva. Acum domnul prim-ministru spune că nu facem destul. Să înţelegem prin aceasta că ne recomandă să creştem dobânda de intervenţie, că acela este instrumentul pe care îl avem la dispoziţie, pentru a răspunde unei deprecieri de 1%? Deja dobânzile sunt în creştere.... Nu am încă o poziţie oficială a Consiliului de Administraţie al BNR dar cred că îl va invita pe domnul prim-ministru la o întâlnire să ne lămurim dacă asta aşteaptă de la BNR. Vă asigur că BNR îşi îndeplineşte mandatul cu toată responsabilitatea", a spus Dan Suciu.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că este nevoie de o "discuţie serioasă" cu reprezentanţii BNR pe subiectul privind creşterea euro, susţinând că Banca Naţională putea interveni în această chestiune, dar nu a făcut-o.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel