BNR îl invită la discuţii pe premierul Tudose

Banca Națională a României
Banca Națională a României

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţa de luni, anunţă că a luat act de declaraţiile publice ale prim-ministrului Mihai Tudose şi îşi exprimă dorinţa de a avea o întâlnire cu acesta.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţa de luni, anunţă că a luat act de declaraţiile publice ale prim-ministrului Mihai Tudose şi îşi exprimă dorinţa de a avea o întâlnire cu acesta pentru discutarea evoluţiilor economice şi financiare actuale, potrivit unui comunicat al Băncii Centrale.

'Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţa din 27 noiembrie a.c., a luat act de declaraţiile publice ale domnului Mihai Tudose, Prim-ministru al Guvernului României, în legătură cu activitatea Băncii Naţionale. În continuarea bunei colaborări instituţionale existente, Consiliul de Administraţie al BNR îşi exprimă dorinţa de a avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, pentru discutarea evoluţiilor economice şi financiare actuale', se spune în comunicat.

BNR menţionează că mandatul băncii centrale presupune informarea cu regularitate a Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului şi a opiniei publice în legătură cu activitatea sa. În acest sens, BNR publică Raportul anual de activitate, Rapoarte trimestriale asupra inflaţiei, Rapoarte semestriale de stabilitate financiară şi Minute de politică monetară după fiecare decizie a C.A. al BNR, toate aceste documente prezentând în mod transparent activitatea băncii centrale, în corelaţie cu evoluţiile economice şi financiare interne şi internaţionale.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, săptămâna trecută, că este nevoie de o 'discuţie serioasă' cu reprezentanţii BNR pe subiectul privind creşterea euro, susţinând că Banca Naţională putea interveni în această chestiune, dar nu a făcut-o.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel