CREȘTERE EURO. Mihai Tudose-BNR, scandal. ”RĂZBUNARE a sistemului bancar”

Premierul Mihai Tudose a dat un semnal puternic de alarmă cu privire la BNR și creșterea euro. 

”Eu am o parte din explicații. Pentru altă parte, vă recomand călduros să vorbiți cu BNR, care ar trebui să fie atentă la aceste lucruri. Banca Națională poate și trebuie să intervină pe aceste lucruri. Nu a făcut-o. În aprilie, BNR, în înțelepciunea ei, le-a spus băncilor din România că sunt bune, solide și nu mai au nevoie să țină 10% depozite, pot să fie la 8%, ceea ce le-a disponibilizat 500 de milioane de euro, dintre care 280 deja au plecat din țară. Ei au avut lei, au schimbat în euro ca să poată să-i scoată din țară. Nu am ceva împotriva băncilor, e un proces normal.” a spus Mihai Tudose la Antena 3. Premierul a adăugat că ”le-a dat voie BNR să externalizeze, să scoată din rezerve 500 de milioane.”

”Am tot tras semnale de alarmă cu ceea ce se întâmplă în sistemul bancar. Va trebui să avem o discuție serioasă cu BNR despre ce se întâmplă și cam care ar trebui să fie rolul ei”, a mai spus premierul. 

”Răzbunarea sistemului bancar”

Mihai Tudose a mai subliniat că ”dacă aveam și un partener care-și făcea treaba bine, lucrurile nu plecau atât de sus, partener fiind sistemul bancar. Poate este și o răzbunare a unei părți a sistemului bancar din cauza faptului că-i punem să plătească taxe. După ce am fost foarte determinați pe această zonă, ghiciți ce? Au început să aibă profit, la nouă luni sunt pe profit toate.”

”Fiecare în dreptul lui, va trebui să avem o discuție serioasă cu BNR. Nu știu dacă neapărat îmi doresc, dar voi fi nevoit s-o am. În calitate de prim-ministru nu faci numai ce-ți dorești”, a mai spus Mihai Tudose. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel