Tudor-Tim Ionescu, plângere pentru maimuța Margheritei: Nu pot să rămân indiferent

Tudor Tim Ionescu a anunțat că a făcut, deja, două sesizări.

"Am primit mai multe sesizări legate de legalitatea deținerii unui primat de un cetățean în București. Cum îl cheamă pe cetățean nu e important, că cetățeanul aruncă într-o arie naturală protejată, așa cum e Aria Delta Văcărești unde are loc acțiunea, o sticlă care se sparge în cioburi este responsabilitatea autorităților să o amendeze.

Dar să vad cum primatul respectiv este lovit de un individ sau tras ca un obiect, aici nu pot să rămân indiferent. La fel cum îmi pun întrebarea dacă există documentele obligatoriu de proveniență CITES pentru primat. Pe baza acestor imagini am trimis deci două sesizări, una către Poliție și una către Garda de Mediu pentru a verifica legalitatea deținerii primatului de acest cetățean.

Documentele CITES - Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră - sunt o obligație legală. Condițiile de deținere și de bunăstare sunt de asemenea un alt element de verificare și sancționare în cazul nerespectării", a scris Tudor Tim Ionescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel