Trump, o nouă strategie pentru companiile private

Donald Trump crede că firmele ar trebui să-şi publice rezultatele de două ori pe an.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri că a cerut Autorităţii de supraveghere a pieţelor financiare americane Securities and Exchange Commission (SEC) să examineze impactul pe care l-ar avea posibilitatea ca firmele să-şi publice rezultatele odată la şase luni în loc de odată pe trimestru, transmite Reuters.

'Aceasta ar permite o mai mare flexibilitate şi ar economisi bani', a scris preşedintele american într-un mesaj publicat pe Twitter. În prezent, companiile americane cotate la bursă îşi publică trimestrial, sau de patru ori pe an, rezultatele. Donald Trump a explicat că a cerut SEC să analizeze o astfel de modificare după ce a discutat cu mai mulţi şefi de companii.

Agenţia nu poate fi forţată de preşedinte

Liderul de la Casa Albă a precizat că unii dintre directori, fără a preciza care anume, i-au sugerat că această modificare ar putea fi un mijloc pentru a stimula afacerile. Trump s-a întâlnit recent cu mai mulţi şefi ai unor mari companii la clubul său privat de golf de la Bedminster, New Jersey, inclusiv şefii de la Apple, Fiat Automobiles Chrysler, Boeing, FedEx şi Honeywell International.

Fiind o agenţie independentă, SEC nu poate fi forţată de preşedinte să implementeze o anumită modificare. Astfel de decizii trebuie să fie adoptată prin vot de conducerea SEC, care este numită politic. Administraţia Trump a spus în repetate rânduri că ar dori să reducă birocraţia pe care o consideră vinovată pentru scăderea cu 50% a listărilor de companii în ultimele două decenii, inclusiv prin reducerea unor reglementări referitoare la informaţiile care trebuie dezvăluite de companiile listate sau firmele care doresc să fie introduse pe bursă.

Vezi și: Trump se impune în fața FBI. Ce a pățit un agent


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel