Trump a uitat cu cine s-a confruntat în 2020. Credea că Joe Biden s-a confruntat cu Barack Obama și amenință dacă nu câștigă alegerile

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Trump prezice un 'masacru' dacă pierde alegerile și susține că 'Biden l-a învins pe Obama'. Candidatul republican insistă la un miting în Ohio că Biden l-a învins pe 'Barack Hussein Obama' în alegeri care nu au avut loc

Vă întrebați dacă Joe Biden mai are toate facultățile mintale? Iată un exemplu care reliefează ca nici contracandidatul, Donald Trump, nu e mai breaz.

Donald Trump și-a exprimat previziunile și confuziile sale în cadrul unui miting de campanie în Ohio, în timp ce Joe Biden l-a criticat dur pe fostul președinte într-o cină la Washington DC. În timp ce Biden îl ironiza pe Trump, acesta din urmă a făcut gafe verbale și a prezis un 'masacru' pentru țară în cazul unei înfrângeri la alegerile din noiembrie, realtează The Guardian.

Trump, candidatul prezumtiv al Partidului Republican la președinție, a confuzat mulțimea prezentă la Vandalia prin insistența că Biden l-a învins pe 'Barack Hussein Obama' în alegeri naționale care nu au avut loc niciodată.

Într-un discurs liber, în care prompterele sale păreau dezactivate de vânturi puternice, Trump - un critic frecvent al vârstei și acuității mentale a lui Biden, în vârstă de 81 de ani - s-a luptat să pronunțe cuvintele "mușcătură" și "cel mai mare". Și a lăsat mulțimea nedumerită în legătură cu referirea la Obama, pe care Biden l-a servit ca vicepreședinte din 2009 până în 2017, înainte de a prelua funcția de la Trump în 2020.

"Știți ce e interesant? Joe Biden a învins împotriva lui Barack Hussein Obama. A auzit cineva de el? În fiecare stat-cheie, Biden l-a învins pe Obama, dar în fiecare alt stat, a fost distrus", a spus Trump.

Biden a glumit despre stabilitatea mentală a lui Trump la cina clubului Gridiron de sâmbătă seara, un "rostogol" tradițional la care participă politicieni și jurnaliști încă din anii 1880.

"Unul dintre candidați este prea bătrân și mental nepotrivit să fie președinte. Celălalt sunt eu," a spus președintele. "Nu-i spuneți. Crede că candidează împotriva lui Barack Obama, asta a spus", a adăugat Biden, referindu-se la mai multe ocazii anterioare când Trump, în vârstă de 77 de ani, a confundat actualul președinte și adversarul prezumtiv din 2024 cu predecesorul său democratic.

Adresa lui Trump din Ohio, aparent în sprijinul lui Bernie Moreno, candidatul său preferat în primarele republicane din statul de marți, a văzut de asemenea fostul președinte revenind la teme mai întunecate, mai apocaliptice.

SUA, a insistat Trump în comentariile sale despre muncitorii din industria auto se îndrepta către "un masacru" dacă el va fi respins din nou la vot în favoarea lui Biden.

"Acum, dacă nu sunt ales, va fi un masacru. Acesta va fi cel mai puțin din asta. Va fi un masacru pentru țară", a spus el, fără a clarifica ce a vrut să spună.

Mai târziu, a adăugat: "Nu cred că veți mai avea alte alegeri în această țară, dacă nu câștigăm aceste alegeri... cu siguranță nu o alegeri care să aibă însemnătate."

Comentariile sale au stârnit o reacție din partea campaniei de realegere a lui Biden care a declarat "asta este cine este Donald Trump".

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a declarat: "Vrea încă o 6 ianuarie, dar poporul american îi va oferi o altă înfrângere electorală în noiembrie pentru că continuă să respingă extremismul său, afecțiunea pentru violență și setea de răzbunare."

Nancy Pelosi, fosta speakeră a Camerei Reprezentanților a SUA, a condamnat comentariile lui Trump în timpul unei apariții de duminică la emisiunea State of the Union de pe CNN.

"Nici măcar nu l-ai lăsa în casa ta, cu atât mai puțin în Casa Albă", a spus ea. "Trebuie doar să câștigăm aceste alegeri, pentru că el chiar prezice un masacru. Ce înseamnă asta, că va săvârși un masacru? Ceva nu este în regulă aici. Cât de respectuoși suntem noi față de poporul american și bunătatea lor, dar cât mai mult trebuie să vadă de la el pentru a înțelege că aceasta nu este ceea ce reprezintă țara noastră?"

Biden a repetat avertismentele în secțiunea non-comică a discursului său la cina Gridiron, la care au participat mai mult de 650 de invitați, refuzând în continuare să folosească numele lui Trump și numindu-l doar "predecesorul meu".

"Trăim într-un moment fără precedent în democrație", a spus Biden. ”Un moment fără precedent pentru istorie. Democrația și libertatea sunt literalmente sub asediu. Putin este în marș în Europa. Predecesorul meu se încline în fața lui și îi spune: 'fă ce vrei'. Libertatea este sub asediu. Libertatea de a vota, libertatea de a alege și multe altele. Minciunile despre alegerile din 2020, complotul de a le răsturna, de a îmbrățișa insurecția din 6 ianuarie, reprezintă cea mai mare amenințare la adresa democrației noastre de la războiul civil încoace.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel