Tronson Simeria - Sighișoara. Gavrilă, CFR: În decembrie vom redeschide

CFR
CFR

Directorul CFR Infrastructură, Ion Gavrilă, a anunţat că în luna decembrie vor fi finalizate lucrările pentru 140 de km pe relaţia Simeria - Sighişoara.

"În decembrie vom redeschide, vom recepţiona 140 de km de cale ferată pe Simeria - Sighişoara. Se va circula, pentru trenurile de călători, cu 160 km la oră, şi pentru trenurile cu marfă, cu 120 km/oră", a spus Gavrilă, la Parlament.

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria - Sighişoara (174 kilometri) sunt finalizate în proporţie de 95%, anunţa, pe 5 octombrie, CFR Infrastructură, pe Facebook.

Cele mai avansate lucrări sunt cele de pe tronsonul Coşlariu - Sighişoara, unde stadiul de execuţie a ajuns la 96%, cu un avans de 4% faţă de segmentul Simeria - Coşlariu: 92%.

Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria - Coşlariu - Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel