Trestia de zahăr pierde teren. China, influențează agricultura din Brazilia

Fermierii brazilieni renunţă la trestia de zahăr în favoarea soia după ce războiul comercial a stimulat cererea chineză.

Modificarea fluxurilor comerciale globale schimbă situaţia culturilor agricole din Brazilia, un număr din ce în ce mai mare de fermieri din această ţară aliniindu-şi culturile în funcţie de apetitul chinezilor, astfel că suprafaţa cultivată cu soia a crescut cu două milioane de hectare în doi ani, în timp ce terenurile cultivate cu trestie de zahăr au scăzut cu 400.000 de hectare, arată datele oficiale consultate de Reuters.

Apetitul în creştere al chinezilor pentru carne a stimulat importurile de soia boabe destinate furajelor pentru animale. Anul trecut, China a plătit 20,3 miliarde de dolari pentru 53,8 milioane tone de soia boabe din Brazilia, aproape jumătate din producţia Braziliei, în creştere faţă de 22,8 milioane tone în 2012.

Exporturi record

În plus, noul tarif vamal de 25% impus de China pentru soia boabe din SUA, ca reacţie la tarifele impuse de preşedintele SUA pentru oţelul şi aluminiul din China, ar urma să ducă exporturile de soia ale Braziliei la un nivel record în acest an.

Conform cifrelor oficiale, în prima jumătate a anului exporturile de soia boabe ale Braziliei spre China au crescut cu 6% în ritm anual până la 36 milioane tone, însă în luna iulie 2018 au crescut cu 46% comparativ cu luna iulie a anului trecut, până la 10,2 milioane tone. Însă extinderea culturilor de soia afectează plantaţiile de trestie de zahăr din Brazilia, care sunt afectate şi de faptul că preţul mondial la zahăr este la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. 

Vezi și: Război comercial SUA-China. ”Iluziile lui Trump”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel