Trei astronauţi au decolat spre ISS

Trei astronauţi au decolat spre ISS
Trei astronauţi au decolat spre ISS

O rachetă, ce are la bord un echipaj alcătuit din trei astronauţi, a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur în cadrul unei noi misiuni spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează AFP şi DPA.

Lansarea a avut loc cu succes la ora locală prevăzută, 07.12 (11.12 GMT). Racheta Soyuz MS-09 transportă pe ISS trei astronauţi - comandantul rus Sergey Prokopyev, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor şi astronautul german Alexander Gerst.

Cei trei astronauţi urmează să ajungă în cursul zilei de vineri la bordul ISS, pentru o misiune de aproximativ cinci luni, denumită 'Horizons'.

Mesaj înainte de lansare

'Ultimul mesaj înainte de lansare, tocmai am intrat în rachetă. Următoarea oprire va fi ISS, peste două zile, dacă totul va merge bine. Aveţi grijă de voi, prieteni', a scris pe Twitter astronautul Alexander Gerst, cu puţin timp înainte de decolare.

Înainte de a părăsi hotelul în care erau cazaţi, cei trei astronauţi şi-au lăsat semnăturile pe uşile camerelor lor, respectând astfel una dintre numeroasele tradiţii care există în industria spaţială înainte de o lansare pe orbita Terrei.

Alexander Gerst, în vârstă de 42 de ani, supranumit 'Astro-Alex', a scris pe Twitter un alt mesaj, în timp ce se afla în autobuzul care îl transporta spre cosmodrom: 'Starea de spirit a echipajului este excelentă. Am remarcat câteva cămile pe marginea drumului, ce nu păreau să fie interesate de noi'. 

Şaisprezece ţări participă la proiectul ISS, care a avut un cost total de 100 de milioane de dolari, finanţat în mare parte de Statele Unite şi Rusia, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel