Tratamentul unui bolnav Covid la ATI pentru o zi. Spital din Germania, imagine virală

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Reprezentanții unui spital din Germania au publicat o fotografie prin care au arătat ce înseamnă tratamentul pentru o zi la Terapie Intensivă în cazul unui singur bolnav de Covid-19. 

Reprezentanții Spitalului Rottal-Inn din Eggenfelden, Germania, au publicat o fotografie cu o masă plină de fiole și perfuzii - asta înseamnă tratamentul pentru o zi la Terapie Intensivă în cazul unui bolnav de Covid-19, spun medicii. 

„Aceste medicamente, perfuzii și dietă lichidă sunt administrate unui pacient grav bolnav cu Covid, ventilat la terapie intensivă – PE ZI. Un singur vaccin te poate proteja de toate astea”, au notat medicii de la Rottal-Inn Kliniken în dreptul fotografiei.

Cu câteva zile înainte de publicarea imaginii, a fost un protest împotriva vaccinării chiar în fața spitalului. „Un protest în fața unei clinici cu pacienți Covid-19 care luptă pentru viața lor în Terapie Intensivă este de neînțeles. Medicii și asistenții sunt epuizați în permanență și furioși pentru că dacă ar fi fost mai mulți vaccinați, n-ar fi avut atâția pacienți”, a spus conducerea spitalului, conform Fanpage.it.

Imaginea a fost preluată de publicația italiană citată anterior, care a precizat și că „spitalul se afla în colaps după creșterea numărului de cazuri de pacienți cu Covid-19.” Fotografia reprezintă, potrivit jurnaliștilor din Peninsulă, „un gest aproape disperat de la un spital al cărui director anunțase în urmă cu doar o săptămână că nu mai aveau capacitatea de a primi niciun nou pacient.”

CITEȘTE ȘI: Membrii noului Guvern din Germania. Principalele măsuri din programul de guvernare. Salariul minim, majorat

Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlamentul german, conform unui sondaj publicat duminică, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Rezultatele sondajului arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea obligatorie a cetăţenilor germani împotriva coronavirusului, în timp ce 30% s-au opus şi 7% nu au dat niciun răspuns.

Sondajul a fost realizat de YouGov pentru dpa în rândul a 2.067 de persoane. În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel