Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlament. 

Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlamentul german, conform unui sondaj publicat duminică, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Rezultatele sondajului arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea obligatorie a cetăţenilor germani împotriva coronavirusului, în timp ce 30% s-au opus şi 7% nu au dat niciun răspuns.

Sondajul a fost realizat de YouGov pentru dpa în rândul a 2.067 de persoane. În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă.

O lege care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii ar urma să fie supusă la vot

Viitorul cancelar Olaf Scholz a declarat că intenţionează ca o lege care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii să fie supusă la vot în Bundestag în februarie sau martie. Rezultatele sondajului au fost publicate în momentul în care Institutul Robert Koch (RKI) a raportat o scădere uşoară a numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel, au fost raportate 42.055 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, faţă de 44.401 în urmă cu o săptămână. Rata de incidenţă calculată la şapte zile a fost de 439,2 cazuri la 100.000 de locuitori.

VEZI ȘI: Ursula von der Leyen crede că e necesară dezbaterea privind vaccinarea obligatorie

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre oportunitatea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, relatează EFE şi AFP, conform Agerpres.

Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată', a declarat Ursula von der Leyen, subliniind că exprimă o 'opinie personală', întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin 'în totalitate' statelor membre. Cu toate acestea, politicianul cu pregătire medicală a evidenţiat natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel