Tratamentul de succes pentru cancerul pulmonar: Un lucru fascinant pentru pacienți. Metastazele sunt distruse

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Medicii Alin Burlacu și Teodor Horvat au vorbit despre importanța ”combinației” dintre chirurgia toracică și imunoterapie în cazul pacienților cu cancer bronhopulmonar.

”Combinația” dintre chirurgia toracică și imunoterapie este una dintre cele mai de succes combinații în cazul cancerului bronho-pulmonar, iar despre acest lucru ne-au vorbit medicii Alin Burlacu și prof. dr. Teodor Horvat, în cadrul Academiei de Sănătate de la DC Medical.

”Am avut multiple cazuri, inclusiv din stadii mari, stadiile 3B, cu răspuns complet la tratament, ceea ce este un lucru fascinant pentru pacienți care află că au o tumoră pulmonară într-un stadiu atât de avansat, să se bucure de un rezultat și de o vindecare, până la urmă, atât de importantă. Nu cu un impact major asupra calității vieții”, a declarat, în exclusivitate dr. Alin Burlacu, medic la Institutul Oncologic.

”Deocamdată nu există decontare pentru imunoterapie, în stadii incipiente pentru cancerul bronho-pulmonar, însă pacienții noștri pot beneficia de acces în studii clinice pentru astfel de terapii.

Și pentru chirurgul toracic și pentru pacientul care ajunge la acesta, inclusiv în stadiile incipiente, este foarte important. De ce? Pentru că o valoare importantă o are limfadenectomia și afectarea ganglionară. Există situații când tumora, chiar mică fiind poate să dea anumite metastaze în ganglioni, metastaze care în urma tratamentului cu imunoterapie sunt distruse, sunt limitate, atunci acești pacienți beneficiază de un tratament corect și complet și, totodată, de un răspuns complet cu o posibilă vindecare”, a mai spus dr. Alin Burlacu.

”Chirurgul trebuie să fie prezent în fiecare echipă care decide soarta unui pacient”

Potrivit prof. dr. Irinel Popescu, ”imunoterapia modernă, uneori, poate să vindece cancerul, ceea ce este un lucru foarte îmbucurător”, iar pe de altă parte, în cazul cancerului pulmonar, ”combinația dintre chirurgia toracică și imunoterapie, este singura care asigură succesul, fie o supraviețuire îndelungată, fie chiar vindecare”, motiv pentru care pacient ”trebuie să știe că are aceste două mijloace, acești doi piloni”.

”Factorul pacient este incredibil și mai există încă ceva. Conexiunea - aparținătorii care au o influență extraordinară. A doua opinie este benefică (...). Chirurgul trebuie să fie prezent în fiecare echipă care decide soarta unui pacient. Ori, chiar dacă pe unii o să îi supere, acum sunt bătrân, i-am supărat destul în timpul vieții, am văzut atâtea cazuri în care nu a fost întrebat niciun chirurg. Mi se întâmplă și acum, să vină pacienți pentru o opinie, și dacă îi întreb, nu i-a văzut niciun chirurg”, a explicat prof. dr. Teodor Horvat.

Diagnosticul precoce este cheia vindecării și în cazul afecțiunilor oncologice. Prof. dr. Teodor Horvat a vorbit în excluvivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical despre progresele recente în chirurgia toracică și de impactul unui diagnostic tardiv. 

”Tot ce e legat recent în chirurgia toracică aproape a evoluat datorită tehnologiei. Ultimul răcnet este chirurgia robotică. Nu s-ar putea aplica această tehnologie, dacă nu s-ar aduce spre operații bolnavi cu un diagnostic precoce. Dacă diagnosticăm pacienții în stadiul 3 sau 4, toată aceste descoperiri recente nu se vor putea aplica. Citește continuarea pe DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel