Topul celor mai bogați români s-a schimbat. Vezi aici noii miliardari

bani-euro
bani-euro

Topul celor mai bogaţi români, realizat în fiecare an de Capital, s-a schimbat anul acesta.

Trei dintre miliardarii în euro ai anului trecut au devenit anul acesta doar milionari. Lui Ion Ţiriac, de exemplu, averea i-a scăzut în 2012 cu aproape 400 milioane de euro.

Dinu Patriciu a fost unul dintre cei mai mediatizaţi miliardari în ultimul an. Din păcate, nu pentru tranzacţii reuşite, ci pentru insolvenţele, falimentele sau afacerile proaste, fie ele în zona de retail sau de media. De altfel, de-a lungul carierei, Patriciu a cunoscut multe suişuri şi coborâşuri. Poate pentru că ştie să facă doar anumite tipuri de afaceri. Istoria a dovedit că se pricepe exact la ceea ce a învăţat: construcţii şi imobiliare (singurele care i-au rămas în picioare), respectiv afacerile cu petrol, care sunt moştenire de familie. Averea lui Dinu Patriciu, a scăzut cu aproximativ 250 milioane euro.

Averea proprietarilor magazinului Unirea din Capitală, familia Adamescu a scăzut cu aproximativ 500 milioane de euro.

România are însă şi miliardari în euro. Frank Timiş, cel care a fondat compania Gabriel Resources, care vrea să exploateze aurul de la Roşia Montană, ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi români. Averea lui Timiş este estimată la 1,7 miliarde euro.

Şi patronul InterAgro, Ioan Niculae, se poate lăuda cu o avere de invidiat: tot aproximativ 1,7 miliarde euro.

Zoltan Teszari, patronul grupului RCS&RDS, s-a ferit mult timp de camerele foto, fiind cunoscut ca miliardarul fără chip”. Averea sa este însă cunoscută şi este estimată acum la 800 milioane euro.

Cu afaceri în energie, imobiliare şi turism, Ovidiu Tender a reuşit să strângă o avere estimată la 680 milioane euro.

Pentru fiicele mogulului media Dan Voiculescu, Camelia şi Corina, anul 2012 a însemnat o scădere a averii de aproape 300 milioane euro.

Cu afaceri în domeniul petrolier, constănţeanul Gabriel Comănescu nu a avut un an prea bun. Averea sa aproape că s-a înjumătăţit, ajungând la 550 milioane euro.

Ultimul loc în top 10 cei mai bogaţi români le aparţine fraţilor Gruia Stoica şi Vasile Didilă, cu afaceri în domeniul feroviar, care le-au adus o avere estimată la peste 500 milioane de euro.

Dan Diaconescu şi colegul său de partid, Gigi Neţoiu, sunt politicienii cărora afacerile nu le-au mai mers anul acesta şi nu au mai intrat în top 300 cei mai bogaţi romîni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel