Tomac (PMP) cere o pensie minimă la nivel european: În țara mea avem milioane de pensionari cu venituri de doar 200 de euro / video

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a pledat pentru o pensie minimă la nivel european.

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit în Parlamentul European despre instituirea unei pensii minime la nivel european:

„Vreau să ridic o temă care mi se pare extrem de importantă, mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și, în momente de criză, persoanele vulnerabile trebuie ajutate. Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană. Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri, iar noi, la nivel european, trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre  ei au pensii de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că ei sunt cetățeni ai Uniunii Europene“, a spus, în Parlamentul European, Eugen Tomac, președinte PMP.

CITEȘTE ȘI     -    Eugen Tomac spune că „PMP nu este interesat de nicio fuziune cu nimeni“. Cine a bătut la ușa Partidului Mișcarea Populară

„O problematică ce ar fi trebuit să se afle demult pe agenda europeană. Am adus ieri în discuție, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, acest subiect de care încă foarte mulți se feresc.

Scopul nostru este să apărăm interesele tuturor cetățenilor europeni, al celor vulnerabili cu precădere. După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă. Nu este o favoare, este dreptul lor, al tuturor cetățenilor europeni, din interiorul sau din afara granițelor UE“, a mai scris Tomac pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Situația de la Kremlin. Tomac: E panică, deși Putin mimează că e stăpân pe situație. Schimbarea va veni din interior

Tomac (PMP) propune un voucher pentru achiziționarea de lemne: Este esențial pentru că prețul s-a scumpit de 3-4 ori

Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, a vorbit despre nevoia de subvenționare a aprovizionării cu lemn:

„În România nu vom avea o problemă a gazului, dar avem o problemă a prețului la lemn, iar eu cred că Statul Român va trebui să facă ceva imediat pentru a-i ajuta pe cetățenii vulnerabili care nu-și permit să-și achiziționeze din timp lemnul necesar pentru perioada rece, pentru că s-a scumpit de 3-4 ori metrul cub. Din acest punct de vedere este esențial să le creăm cadrul prin care să-i putem susține, eventual un voucher prin care cetățenii pot să-și achiziționeze 3-4 metri cub de lemn pentru a putea face față sezonului rece.

Sunt încercări evidente pentru a pune presiune în plus pe guverne, pentru că această criză este clară, prețurile pun presiune pe cetățeni cum nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp și evident că apare și elementul care încurajează această neîncredere în orice înseamnă instituție. Într-un moment de criză, dacă nu ai instituții care sunt extrem de ferme și capabile să gestioneze aceste provocări, oamenii pot cădea mult mai ușor pradă acestor dezinformări“, a spus Eugen Tomac la DC News (citește AICI). 

CITEȘTE ȘI     -     EXCLUSIV  Eugen Tomac: Opoziția Olandei e mimată. România, de anul viitor, va fi în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel