EXCLUSIV  Toader, OUG pe Justiție. Ciutacu: Asemenea dispreț nu am văzut nici la Băsescu

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat pentru DC News că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu a făcut nimic din ceea ce a promis și că acum sfidează pe toată lumea într-o înțelegere cu Bruxelles-ul, agreată de Dăncilă și Dragnea.

"Cu ordonanța asta, Toader a reușit să îi scoată din minți pe pesediști, pe anti-pesediști, pe parlamentari, pe toată lumea. O mizerie! Era veșnic lăudat ca profesionistul Dreptului. Acum dă o ordonanță care anulează munca Parlamentului de doi ani de zile. N-a fost în stare să facă o lege a Justiției. Așa că, după ce i-a ținut în șah, că face el un proiect de lege, a făcut o ordonanță. Prorogăm termene ca pe vremea lui Boc", a spus Victor Ciutacu. 

Fără acordul lui Dăncilă nu se putea

Jurnalistul de la România TV ne-a spus că gestul lui Tudorel Toader nu poate fi fără acordul conducerii PSD. "Deci nu produci o lege a Justiției și ții pe toată lumea șase luni că o faci. După ce se fac toate modificările, cazi la pace cu Bruxelle-ul și nu singur, adică nu cred că a făcut-o fără acordul lui Dăncilă și a lui Dragnea. Că nu putea Dăncilă să decidă singură mizeriile astea. Modificările sunt făcute ca să calmeze Comisia de la Veneția și pe Timmermans. Atunci PSD a spus că face dreptate. Nu mai face nimic," a precizat Victor Ciutacu. 

A ținut discursuri la televizor

Ziariatul a criticat activitatea ministrului și a declarat că s-a rezumat la a vorbi frumos la televizor.

"Ce a făcut Tudorel Toader în toată activitatea sa de ministru în afară de a ține discursuri docte la televizor? Că a dat-o afară pe Kovesi? Asta trebuia să facă. Minte cu seninătate, anunță termene pe care nu le respectă, ce e atitudinea asta? În 30 de zile îl evaluez pe Lazăr. Strigă lumea: bre, au trecut 40 de zile. El se întoarce cu spatele. Asemenea dispreț nu am văzut nici la Băsescu. Până și Băsescu, de ochii lumii, zicea o mitocănie, dădea un raspuns. Toader este, se pare, mai preocupat de viitorul profesional al lui fiu-su la Iași. Au promis că fac dreptate și reformă în justiție. Fac pe dracu'. Le dau o veste proastă: tot n-or să dea pe ei mai mult de doi bani cei de la Comisia Europeană și tot îi vor arde în continuare", a adăugat Victor Ciutacu în exclusivitate pentru DC News. 

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei, a declarat ministrul Tudorel Toader, luni, la Palatul Victoria.

"Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", a afirmat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel