Titus Corlăţean: România are o cazuistică bogată şi foarte gravă

Rodica Mitu / 20 dec 2017 / 13:15

Miercuri, 20 decembrie, senatorul PSD Titus Corlăţean a spus, la dezbaterea proiectului de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, că România are o cazuistică bogată şi foarte gravă de condamnări.

'Din păcate, România are o cazuistică şi există condamnări pe acest tip de probleme pe care încercăm să le rezolvăm, o cazuistică bogată şi foarte gravă. (...) Lucrurile acestea ne obligă pe noi ca stat, după o condamnare la Curtea Europeană în procedura de executare a hotărârii, să adoptăm măsuri şi aici vine rolul Parlamentului de a dezbate realmente profesionist şi sobru, aşa cum există parlamentarism în Europa, şi de a căuta soluţii legislative, dar există şi responsabilitatea instituţiilor din sistemul judiciar de a acţiona potrivit competenţelor pentru a nu ne mai întâlni în practică cu astfel de situaţii absolut dramatice', a spus Corlăţean.

În opinia social-democratului, CSM a 'eşuat' în asumarea şi în punerea în practică a competenţelor sale. 'Rolul, folosesc aşa o formulă eufemistică, de regulator al breslei judiciare în Justiţie este un rol care a fost ratat de CSM', a spus Corlăţean.

[citeste si]