Ți-e teamă că gândacii vor deveni mâncarea noastră cea de toate zilele? Află că deja i-ai integrat în dieta ta zilnică, de ani întregi, și nu știai

Fotografie de la Torsten Dettlaff: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/platou-carne-masline-unca-59524/
Fotografie de la Torsten Dettlaff: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/platou-carne-masline-unca-59524/

Ți-e teamă că gândacii vor deveni mâncarea noastră cea de toate zilele? Află că deja i-ai integrat în dieta ta zilnică, de ani întregi, și nu știai.

Dacă ai consumat unul dintre următoarele produse: suc de grapefruit, suc de portocale și căpșune, sucuri din fructe tropicale, suc de rodie, mezeluri, băuturi energizante, bomboane, gumă de mestecat, iaurturi cu fructe, șerbet, înghețată sau produsece conțin curry indian, deja ai avut tangențe cu gândacii. 

De ce? Pentru că aceste alimente conțin Carmin – E 120

Carminul este un colorant roșu strălucitor produs din insecte uscate și  zdrobite – coșenilă sau coșenilă poloneză. Deși în principal este o vopsea roșie, se găsește în multe alimente care sunt roșii, roz, violet.

Se poate găsi și sub următoarele denumiri: coșenilă, acid carminic, carmin, E120 și roșu natural 4.

Este considerat un aditiv alimentar natural. Culoarea roșie provine de la acidul carminic pe care gândacul îl produce pentru a  se proteja împotriva altor insecte. Pentru a obtine produsul final, această soluție de acid carminic este apoi tratată cu substanțe pe bază de aluminiu.

Aproximativ 70.000 insecte sunt necesare pentru a face 250 g de carmin.

VEZI ȘI: Cât costă o porție de greieri crocanți și prăjiți cu roșii și oregano. Poți comanda la tine acasă

Ce zici de greieri crocanți și prăjiți cu caramel sărat?

Sau de greieri prăjiți și crocanți cu Chilli și Limeta? O altă variantă ar fi greieri prăjiți și crocanți, cu BBQ și ardei. Dar ce spui de niște greieri crocanți și prăjiți cu roșii și oregano?

Greierii pot fi cumpărați, online, și costă 30 de lei și au 20 grame.

„Produsele sunt vândute de Sens, o marcă cehă care încearcă să facă din greieri un aliment obișnuit. Acesta oferă două tipuri de batoane cu făină de greieri. Batonul Energy este o gustare echilibrată, plină de fructe, fibre și proteine. Este util mai ales într-o zi de lucru aglomerată, când ai nevoie de un impuls. Este o gustare dulce pentru care nu trebuie să te simți vinovat. Batonul de proteine conține 20 g de proteine de înaltă calitate, multe grăsimi sănătoase și un conținut minim de carbohidrați. Este excelent după exerciții fizice pentru a ajuta la recuperarea musculară. Vei fi surprins cât de bine poate combate foamea, mai ales dacă ai ratat prânzul”, spune comerciantul pe site-ul care vinde astfel de alimente.

„Insectele uscate, greierii, lăcustele sau viermii sunt cel mai simplu mod de a îmbunătăți în mod semnificativ calitatea și durabilitatea dietei noastre. De aceea acest aliment este numit alimentul viitorului. De exemplu, un greier are de aproximativ 18 ori mai mult fier decât un filet prăjit de porc, în timp ce, de exemplu, un gândac conține de aproximativ 11 ori mai puțină grăsime decât o friptură de vită. Coaja insectelor conține chitină, care are un efect pozitiv asupra apărării organismului”, mai spune comerciantul.

Pe alt site găsim să cumpărăm „proteine din greieri- SENS”.

„Proteinele din greieri sunt un amestec natural funcțional de proteine provenite dintr-o producție sustenabilă mai ecologică. Conțin proteine din mazăre de înaltă calitate, făină din greieri bogată în proteine și proteine din dovleac. Nu conțin gluten, lactoză, zahăr adăugat, arome artificiale și nu balonează”, ne spune comerciantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel