Teste anti COVID-19 de salivă în școli. Cîmpeanu: Nu cred că e nevoie de formulare de acord

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat cum ar putea fi făcute testele anti-Covid-19 la elevi și în ce situații se suspendă cursurile într-o școală. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a explicat cum se suspendă cursurile fizice în școli în cazul în care se descoperă cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. De asemenea, ministrul a vorbit în direct la B1 TV și despre testarea elevilor. 

”Sub rezerva anchetei epidemiologice, în cazul în care din ancheta epidemiologică rezultă că acel caz confirmat a intrat în contact cu mai mulți colegi, din mai multe clase, sigur că măsura suspendării prezenței fizice se va extinde. Asta ține de ancheta epidemiologică. Regula este următoarea: apare într-o clasă se suspendă în acea clasă. Păstrarea școlilor cu prezență fizică are un alt avantaj, dincolo de cel educațional. Vineri vom centraliza formularele privind intenția de vaccinare a elevilor în școli, pentru ca CNCAV-ul să poată organiza echipe mobile care să meargă în școli pentru a vaccina eleviic are doresc și beneficiază e acordul părinților. Vaccinarea elevilor se află într-o creștere semnificativă”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Teste de salivă anti-Covid-19, fără acordul părinților

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit și despre efectuarea testelor anti-Covid-19 la elevi, fără a fi necesar un formular de acord din partea părinților. Ministrul susține că este vorba despre un ”screening”, și nu de ”un act medical”. 

”E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord. Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Copii internați la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

CITEȘTE ȘI: COVID-19, valul 4. Emilian Imbri: Vor fi mulți care își vor plânge decedații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel